Fonott zsinór kötése

Fonott zsinór kötése előtét zsinór

A fonott zsinór kötése a dobóelőtétek, csalitüskés horgok használatánál, és úgy általában a fonott zsinór elterjedése miatt egyre népszerűbbé váltak. A fonott zsinór kötések nem sokban különböznek a monofil zsinórokkal történő kötésektől. Azonban az ilyen zsinórok másképp viselkednek, mint nylon társaik, így nem árt néhány kötést ismerni a fonott zsinór kötéséhez.

Összeszedtünk néhány fonott zsinór kötést, amelyek segítségedre lehetnek a mindennapi horgászataidhoz. Ezeket a kötéseket kivétel nélkül megtalálod lépésről lépésre bemutatva az oldalon. Itt most csak felsorolás szinten mutatjuk be őket, hogy melyek azok, amelyeket érdemes használnod.

Fonott zsinór kötése forgóra

A fonott zsinór kötését forgóra igazán egyszerűen meg lehet tanulni. Gyakorlatilag egy dupla végfület kell kötnöd úgy, hogy mielőtt elkezdenéd a forgót felfűzöd a forgóra. Ez egy nagyon biztos kötés, itt találhatod a forgó kötését. Ha mégsem ezt szeretnéd használni, megfelelő lehet a clinch csomó is, azonban ha én így kötöm, akkor minden esetben a biztonsági clinch csomót alkalmazom. A fonott zsinór néha szét tud csúszni.

fonott zsinór kötése forgó kötése
A forgó felkötése igazán egyszerű. Ha clinch csomót kötsz, válaszd a biztonsági clinch csomót

Előtét zsinór kötése

Itt háromféle kötési módot láthatsz. Én az uni knot kötést használom, de a többi is teljesen megfelelő. Az Albright csomó kötése nem a legegyszerűbb mutatvány, de cserébe a kötés átmérője kisebb lesz. Ezt akkor célszerű alkalmazni, ha a botod spiccén a gyűrűk szűkek. Ezzel a kötéssel nem csak fonott zsinór kötését végezheted dobóelőkeként. Eredetileg ez a kötés a fluorocarbon előke kötésére lett kitalálva. És végül megoldás lehet még a blood csomó is a fonott zsinór kötésére. Fonott zsinór kötése előtét zsinór

Uni to uni knot, a blood csomó és az Albright csomó

Fonott zsinór kötése horogra

A csomómentes kötés az egyik legjobb horgászkötés fonott zsinór horogra kötésére, amennyiben füles horgot szeretnél kötni. Ez talán a legnépszerűbb fonott zsinór kötési mód, ezzel tudod elkészíteni a csalitüskés horogkötést is. Természetesen nem kötelező csalitüskét vagy egyáltalán hajszálelőkét kötni, azt le is vághatod. Ha horgon akarok felkínálni csalit, én rendszeresen el szoktam távolítani.

fonott zsinór kötése horogra
A csomómentes kötés, vagy más néven a knotles knot kötés nagy kedvenc mindenki körében

Ha lapkás végű horgot szeretnél használni, a fonott zsinór kötése egy kicsit nehezebb lesz. Ezt a kötést is megtalálod az oldalon lépésről lépésre bemutatva ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.