Füles horog kötése monofil zsinórral

füles horog kötése monofil zsinórral

A füles horog kötése monofil zsinórral többféleképpen is történhet. Köthetjük a füles horgot clinch csomóval, csomó mentes kötéssel, és még jó pár egyéb horogkötési móddal. Ez a füles horog kötés kifejezetten monofil zsinórhoz ajánlott. Őszintén megmondva, nem tudom, hogy mi a neve, egy angol oldalon találtam. Bizonyára van neki, de enyhén nagyképűen elkeresztelhetjük pecacsarnok kötésnek is :).

A kötés a képek alapján okozott némi fejtörést, de a valóságban egy elég könnyen elkészíthető, és nagyon biztosan tartó kötést kötést mutatok be. A füles horog kötése monofil zsinórral néha könnyen szakadáshoz vagy szétcsúszáshoz vezet. Ez a kötés azonban azt gondolom, hogy nektek is bizonyítani fogja, hogy erős, megbízható horgászcsomó. A csomó a horog szárára kerül, és nem a fülre, ezáltal a terhelés a horogszárra kerül.

Füles horog kötése monofil zsinórral – a Pecacsarnok csomó

füles horog kötése monofil zsinórral
Ránézésre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Biztosan tartó horogkötés.
  1. Fűzzük be a zsinórt felülről a horog fülébe, majd rögtön fűzzük vissza a horog fülén a zsinórt. Figyeljünk arra, hogy a visszafűzött zsinórszál kerüljön a horog szára mögé közvetlenül.
  2. Az így kapott hurok külső szálát kezdjük el tekerni körbe a horogszáron. Arra figyeljünk, hogy a két, egymás melletti zsinórszálunk ne forogjon vele, csak a hurok külső részét kell rátekerni a horogra. Készítsünk 5-8 menetet.
  3. A rövidebbik zsinór szárat fogjuk a horog mellé, majd a hosszabbikat húzva szorítsuk meg a csomót nedvesítés után. Ezzel elkészült a füles horog kötése monofil zsinórral.

Egy két próbálkozás után hamar ráérzünk, még ha első pillantásra nehézkesnek is tűnik. Érdemes megtanulni. Ez a kötés valahol átmenetet képez a csomómentes horogkötés és a clinch csomó között. Próbáljátok ki ti is! Ha van neve, és te tudod mi az, kérlek oszd meg hozzászólásban!

Ha hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..