Horgászengedély 2019 árak és a Magyar Horgászkártya

horgászengedély 2019

A 2018-as évben nagy port kavart a hír, mely szerint a horgászengedély 2019 évben csak regisztrációt követően, illetve a Magyar Horgászkártya kiváltására kötelezettek esetén annak igénylése után leszünk jogosultak a horgászatra.

Nagy érdeklődés és zúgolódás közepette került bevezetésre a horgász plasztik kártya, mely lassan, de biztosan érkezik minden horgász számára. Tetszik, vagy nem tetszik, de a horgászengedély 2019 évben csak regisztráció után, illetve a kártya kiváltására kötelezettek esetében annak igénylését követően lesz szabályos és lehetséges.

Fontos tudni, hogy a kártya fizikai megléte nem feltétele a horgászengedély kiváltásának, de az igen, hogy rendelkezzünk regisztrációval, és megfizessük a kártya költségét. Az erről szóló visszaigazolás birtokában jogosultak vagyunk a horgászokmányok kiváltására, ha megadjuk hat jegyű sorszámát kártyánknak.

Horgászengedély 2019 – Magyar Horgászkártya

horgászengedély ára
Ő volt az első, aki megkapta, de hamarosan mindenki kézben tarthatja majd a horgász plasztik kártyát

Ebben a cikkben igyekszem ismertetni azokat a tudnivalókat, melyek az idei, 2019-es horgászengedély kiváltásához tudni kell. A horgászengedély 2019 évben a következők szerint váltható ki:

Horgászkártya regisztráció

2019.január 1-ét követően minden egyesületi tagságra kötelezett, vagy azt vállaló horgász számára kötelező a regisztráció. A gyermek horgászok számára nem kötelező, de kiváltható a horgászkártya.

Horgászkártya kiváltása

A horgászkártya kiváltása kétféle módon történhet. Online a horgaszjegy.hu felületén, illetve offline (személyesen) a regisztrációs pontok valamelyikén. A horgászengedély 2019 évi kiváltásának feltételéül megszabott kártya igényléséhez személyes adataink megadásán kívül szükség van az adóazonosító jelre, és az adókártya szkennelt, vagy fényképezett példányára. (A MOHOSZ indoklása alapján azért szükséges az adóazonosító jel, mivel ez az egyetlen olyan azonosító szám, amely egyedi és nem változik) A horgászkártya regisztrációjához segítséget IDE KATTINTVA találhatsz.

Ha nincs meg az adókártya, akkor a NAV-tól kell igényelni az adókártyát, illetve annak elkészültéig igényelni kell egy igazolást az adóazonosító jelről. Ezzel az igazolással is regisztrálhatsz és igényelhetsz horgászkártyát, azonban kizárólag személyesen, a regisztrációs pontok valamelyikén.

horgászengedély 2019 horgászkártya ára
A horgászengedély 2019 évben a horgászkártyával lesz érvényes

Mit tartalmaz a horgászkártya?

A horgászkártya egy QR-kódot, nevünket, édesanyánk nevét, születési helyünket, időnket, a kártya kiállításának dátumát és érvényességét, valamit a kártya sorszámát tartalmazza. A horgászkártya kiváltásával jogot szerzünk a horgászengedély 2019 évi kiváltására. A kártya egyben tartalmaz egy biztosítást is, valamint különféle kedvezményeket biztosít tulajdonosának. Néhány év alatt az összes jelenleg papír alapú okmányt kiváltja majd, jelenleg azonban nem sok funkciót tölt be, de magunknál kell tartani horgászat közben.

Horgászkártya ára

A horgászkártya ára 1732 ft +áfa, azaz 2200 forint. Az összeget online regisztráció esetén bankkártyával, személyes (offline) regisztráció esetén pedig postai csekken kell megfizetni a MOHOSZ részére. Ez a díj a kártya érvényességi idejére (kiváltástól számított 5. naptári év január 31.) szól. Tartalmazza a balesetbiztosítás díját, a kártya előállításának és személyre szabásának díját, valamint a postaköltséget.

Horgászkártya kézbesítése

A hivatalos információk alapján a Magyar Horgászkártya az igényléstől számított 30-60 napon belül legyártásra, és kézbesítésre kerül. A valóságban ez a határidő jócskán kitolódott, amely a nagy mennyiségű regisztráció miatt történt, de folyamatosan készülnek és érkeznek a kártyák. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz. A borítékban találsz majd egy postai csekket, ezt csak akkor kell befizetni, ha szeretnél kedvezményesen előfizetni a Magyar Horgász újságra. 

horgászengedély 2019 horgász plasztik kártya
A horgászkártya kézbesítésekor kapsz egy csekket is. Nem kötelező befizetni, csak ha szeretnél a MAHOR-ra előfizetni

Horgászengedély 2019 árak

A horgászengedély 2019-ben nem kerül többe, mint 2018-ban került. A többlet költséget a horgászkártya ára jelenti, amely nem minden évben jelentkező kiadás, azt csak öt évente kell megfizetni.

A horgászengedély 2019 -ben a következő részekből áll:

Állami horgászvizsga és vizsgabizonyítvány

 • Ára: 2019-től ingyenes

Kötelező horgász regisztráció és Magyar Horgászkártya

 • A horgász regisztráció díjmentes, a Magyar Horgászkártya ára 2200 ft öt évre

Horgászokmány tok

 • Megvásárlása nem kötelező, ára maximum 600 forint.

Egységes állami horgászokmány (EAH)

 • Állami horgászjegy: 2000 forint
 • Fogási napló: 200 forint
 • Összesen az EAH 2200 forint
 • Szankciós (ha nem adtad le a fogási naplót időben): 4200 forint
 • Kedvezményes Állami horgászjegy (gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos): Díjmentes

Egységes szövetségi hozzájárulás

 • Ára: 2000 forint
 • Mentesített ( gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos) : Díjmentes

Egyesületi tagdíj

 • Egyesületenként változó, de minimum 2000 forint.

A legolcsóbban tehát egy olyan horgász, aki időben leadta a fogási naplóját, nem vásárol tokot, nem rendelkezik horgászkártyával és az egyesület ahová belép a minimum tagdíjat kéri 8400 forintért válthatja ki idén az horgászengedély 2019 -ben. Ebből 2200 forint a Magyar horgászkártya ára öt évre. 

Ha hasznosnak találod, oszd meg másokkal is!
Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok a 2019-es szezonban!

8 Comments on “Horgászengedély 2019 árak és a Magyar Horgászkártya”

  1. Elegendő a horgászkártya 6 jegyű sorszáma, amelyet a horgászkártya regisztrációs felületére belépve a profilomon belül a kártya adatok menüpont alatt lehet megtalálni.

  1. Nem, a kedvezményes jegyárak nem szerepeltek eredetileg a cikkben, de mostmár szerepelnek benne! Köszönöm a kérdést!

 1. A horgászkártya a dunaparton a mohosz vezetők által társadalmi munka keretében összegyűjtött petpalackokbol és egyéb müanyag hulladékból ujrahasznosított alapanyagból készűl?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..