homoki horgásztó

Homoki Horgásztó a lehetőségek tava

Magyarország közepén, a Kunsági csatorna mellett, a Fűzvölgyi-csatorna indulásánál Szalkszentmárton és Szabadszállás között található a Homoki Horgásztó. A horgászvíz két tóból áll, egy 3 hektáros versenytó illetve egy 0,5 hektár méretű nevelőtó várja a horgászat szerelmeseit. Mindkét tavon lehetőség van folyamatosan, mindennap horgászni, versenyeket, rendezvényeket szervezni. Etetőhajó használata engedélyezett, pergetésre vendég létszámtól függően a tógazda engedélyével van lehetőség.

homoki-horgaszto
Szép, egészséges pontyok, a nagy részük még sosem látott horgot

A horgászvíz több, mint 30 éves múltra tekint vissza. A korábbi üzemeltetők nem foglalkoztak úgy a tóval, ahogy az megérdemelte volna, a horgászok nem igazán látogatták, inkább saját maguk örömére telepítették a halakat, harminc éven át. A tóban megtalálható a törzsállomány is, amelyek kapitális méreteket öltenek, a horgásztó igazi felfedezetlen aranybánya a horgászoknak. A halak a legtöbb csalit nem ismerik, így könnyen megfoghatóak, akár egy szál gilisztával is. A horgásztó eddig dokumentált, legnagyobb horogra akadt pontya 25 kilót nyomott, de nem elképzelhetetlen, hogy súlyosabb lakók is vannak a víz alatt.

Fogható halfajok: Ponty, Koi, Amúr, Harcsa, Csuka, Süllő, Busa, Kárász, Keszegfélék, Balin.

homoki horgásztó fogás

Homoki Horgásztó fejlesztései

A 2017-es év változást hozott a horgászvíz életében, komoly fejlesztésekbe kezdett a terület tulajdonosa és a tó üzemeltetője. Többet szeretnének nyújtani, mint egy átlag horgásztó, ezért létrehoztak egy klub rendszert, amely különféle kedvezményeket biztosít a klubtagoknak. A vízparton büfé, fűthető horgász szállás várja a horgászokat az év minden napján, valamint aktív közösségi élet is folyik a Homoki horgásztó klubtagjai háza táján.

homoki horgásztó elengedés

A 2018-as évtől lehetősége van az ide látogató horgászoknak saját tópart rész bérlésére, melyet a bérlő körbe keríthet, így biztos lehet abban, hogy mindig lesz hely számára a parton. A saját telekrészen csak a bérlő és az ő vendégei horgászhatnak, így nem kell attól félni, hogy saját helyüket mások használják. A bérelt részeken mobil ház, faház, lakókocsi elhelyezhető, így egy lehetőség adódik egy saját kis tóparti ház létrehozására baráti árakon.

Elérhetőségek: