mahin csomó kötése

A mahin csomó egy újabb verziója két zsinór, nevezetesen a fonott és monofil zsinór összekötésének. Nem túl bonyolult kötés, néhány lépésben el lehet készíteni. Egyszerűbb, mint az Albright csomó.  Biztosan tartó, erős kötés. Másik előnye még, hogy a mahin csomóval tudjuk a legkisebb csomót elérni a két zsinór összekötése során.

Mahin csomó kötése

A mahin csomó elkészítéséhez a fonott zsinórra készítsünk egy, a képen látható hurkot. A sárga zsinór jelöli a dobóelőkénket. Majd vezessük át ezen a hurkon a főzsinórunkat és kezdjük el rátekerni a dolóelőtétre. Ezt végezzük el tíz alkalommal, majd induljunk el visszafelé, még hatszor.

Ha ezzel megvagyunk, a zsinórvéget húzzuk át a hurkon. Ezt követően nedvesítsük be a zsinórt, majd az húzzuk szorosra a mahin csomót. Ezután vágjuk le a felesleget, és készen is vagyunk.

mahin csomó kötése
Így kösd a mahin csomót

Milyen hosszú legyen a dobóelőke?

Ebben a témában megoszlanak a vélemények. Van aki két bothossznyit köt, vagy aki egy orsó tekerésnyit. Egy biztos, annyit mindenképpen érdemes felkötni, hogy a kötés már az orsón legyen kényelmesen, mielőtt dobnánk. Így a dobás során fellépő terhelés nem a kötésre, jelen esetben a mahin csomóra terhelődik. Ezzel megvédhetjük magunkat a szakadástól, bármilyen csomót is használjunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .