Lejárt horgászkártya megújítása

balázsaweben

Updated on:

A bevezetésének évében, 2018-2019-ben kiváltott horgászkártyák 2024-ben érvényességüket veszítik. A lejárt horgászkártya megújítása 2024 január 3-tól elérhető. Ebben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani.

Lejárt horgászkártya adategyeztetés

A horgászkártya megújítása előtt adategyeztetés szükséges. Erre kétféle mód van, online és személyesen. Személyesen bármely horgászengedélyt forgalazó értékesítési ponton lehetőség van az egyeztetés elvégzésére. Személyesen eljárva, ha eltérés van a HORINFO adatai, illetve a lakcímkártyán szereplő adatok között, az értékesítési ponton rögtön át is tudják írni.

Ha a lejárt horgászkártyát online módon kívánjuk meghosszabbítani, az adategyeztetést a horgaszjegy.hu oldalon a profilunkba belépve a személyes adatok menüpontban tudjuk megnézni. Ha eltérés tapasztalható, akkor fel kell keresni egy forgalmazási pontot, ahol át tudják írni az adatokat. Ha nem található eltérés, a lejárt horgászkártya megújítása néhány kattintással elvégezhető.

Mennyibe kerül, meddig érvényes, hogyan lehet kifizetni a horgászkártyát?

A horgászkártya ára nem változott, a lejárt kártyák esetén is 2200 forint. Az érvényessége 5 év, így fél évtizedig ismét nem kell rá gondolni. A fizetés online megújítás esetén bankkártyával, személyes ügyintézés során a forgalmazási pont által elfogadott fizetési módokkal lehetséges (bankkártya, vagy készpénz). A korábbi időkben még lehetőségük volt az értékesítési pontoknak csekkes fizetésre, azonban 2024-től csekkes fizetés már nincs.

Lejárt horgászkártya megújítása lépésről lépésre

A lejárt kártyák megújítása egy nagyon könnyű és gyors folyamat, néhány lépés alatt igényelhető a megújítás, és a fizetés is pillanatok alatt megtörténik. Az alábbi egyszerű lépésekkel elvégezhető a megújítás:

1. A profilunkba belépve a jobb felső sarokban válasszuk ki a tagságok és engedélyek menüpontot. 

lejárt horgászkártya megújítása

2. A tagságok és engedélyek menüpontban a horgászkártya fül alatt látható a lejárt horgászkártya, valamint egy jól észrevehető kék gomb, amelyet megnyomva a horgászkártya megújításához jutunk.

lejárt horgász kártya igénylése

3. A horgászkártya megújítására kattintva egy biztonsági kérdést kapunk, kattintsunk az igen-re.

horgászkártya megújítás 3. lépés

4. Ezután megjelenik az igényelt kártya, az igénylés okának pedig a lejárt horgászkártya látszik majd. A fizetés indítása gombra kattintva elindíthatjuk a fizezést. 

horgászkártya megújításának 4-ik lépése

5. A következő oldalon egy figyelmeztetés vár minket, hogy ellenőrizzük az adatainkat. Én bevallom elfelejtettem, így ez egy hasznos funkció. Ha korábban már ellenőrizted az adatokat, kattints a tovább a fizetésre gombra. Itt egy klasszikus bankkártyás fizetési felületre jutsz, ahol bankkártya adataid megadásával kifizetheted a lejárt horgászkártya 2200 forintos megújítási díját. 

sikeresen megújítottad a kártyádat

6. Miután kifizetted a kártyát, a sikeres fizetési oldalra jutsz. A számlát néhány perc múlva e-mailben küldik majd. 

Megújított horgászkártya kézbesítése

A lejárt horgászkártya megújítása mindössze ebből a 6-7 lépésből áll, könnyen és gyorsan elvégezhető otthonról is. Az igényléssel egyidejűleg már el is kezdik készíteni az új horgászkártyát, amelyet postai úton kézbesítenek majd a megadott címre. A kártya száma nem változik, maga a kártya azonban új külsőt kap. A fizikai kártya megléte nem szükséges a horgászengedély kiváltásához, elegendő a már megigényelt és kifizetett megújított horgászkártya.

Saját tapasztalatom alapján és az olvasók tapasztalata alapján a kártya átlagosan nagyjából egy hónap alatt elkészül és kézbesítik. Nem érdemes izgulni rajta, mert a horgászkártya nem kell a horgászathoz, anélkül is nyugodtan horgászhatsz.

További információkat találhatsz a horgászkártyáról, és a MOHOSZ jövőbeni terveiről ebben a cikkben: Horgászkártya megújítása. ha a 2024-es horgászengedély kiváltására, árakra lennél kiváncsi, megtaláhatsz minden fontos információt a Horgászengedély kiváltása 2024 című cikkünkben, ha még nincs engedélyed és vizsgázni szeretnél, itt összegyűjtöttünk mindent hozzá: Horgászvizsga 2024.

“Lejárt horgászkártya megújítása” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Sziasztok szép napot meg kell baza véleményem hogy az egész másról nem szól csakhogy a ner lehúzza a pénzt az emberekről megint sógor koma jóbarát azok járnak jól kisember meg meg megint nekem ez a véleményem tisztelettel mackó istván

  Válasz
 2. Az ötös ponthoz: bankkártya adataid megadásával kifizetheted a lejárt horgászkártya 2200 forintos megújítási díját.
  Na pont a bankkártya adataimat nem fogom senkinek megadni. Ha csekken nem lehet befizetni akkor önök adjanak meg egy számlaszámot amelyre átutalom a pénzt.

  Válasz
 3. Sziasztok valaki tudna adni elerhetoseget a kártyával kapcsán
  érdeklődnék már kB 1 hónapja kifizetnem és nemer kezét meg még ezért szeretnék érdeklődni hogy hol tart. De bezzeg fizetni azt hamar kel!

  Válasz

Szólj hozzá!