Uni knot kötés

balázsaweben

Updated on:

Uni knot kötés

Az uni knot kötés egy univerzális kötési forma. Két zsinór összekötésére tökéletesen alkalmas. Ha az uni knot kötést önmagában alkalmazzuk, csúszó ütköző csomót készíthetünk vele. Ha duplán készítjük, akkor az uni to uni kötéssel felköthetjük dobóelőtétünket, amely lehet fonott zsinór, vagy két monofil zsinór egyaránt.

Előke kötése a főzsinórhoz

A képeken a fehér zsinór szimbolizálja a főzsinórunkat, a tricolor színű pedig a fonott doboelőtétünket. A két zsinór összekötéséhez az uni knot kötés dupla verzióját fogjuk használni, azaz az uni to uni kötést.

  • A két zsinórt vegyük egymással párhuzamosan

Uni knot kötés

  • A monofil zsinórunkkal képezzünk egy hurkot a képen látható módon

Uni knot kötés

  • A monofil zsinórunk végét tekerjük körbe a fonott zsinórunkon 4-5 alkalommal

Uni knot kötés

  • Ismételjük meg a második lépést, csak most a fonott zsinórunkat vegyük át a monofilon

Uni knot kötés

  • A fonott zsinórunkat 3-4-szer tekerjük körbe a monofilon

Uni knot kötés

  • Majd a két uni knot kötést húzzuk meg külön-külön

Uni knot kötés

  • Az uni to uni knot kötés utolsó lépése, hogy a főzsinórt és a dobó előtétet ellentétes irányba húzzuk. A két csomó szépen egymásnak fog feszülni. A felesleget távolítsuk el, és biztos ami biztos erős húzással ellenőrizzük a csomó tartósságát.

Uni knot kötés

Uni to uni knot videó

Dobóelőke kötése

Nekem ez a fajta dobóelőke kötés vált be a legjobban. Nem okozott még problémát sosem, egyszer sem hagyott cserben. Az uni knot kötés elkészítése gyors, egyszerű. Az eredménye pedig egy biztos dobóelőke kötés, ha az uni to uni knot kötést választod. A legérzékenyebb kis átmérőjű spiccgyűrűkön is gond nélkül átmegy. Persze, ha a zsinórvastagságot is optimálisan választjuk meg. További kötéseket ide kattintva találhatsz.