Balatoni horgászat partról

balázsaweben

Updated on:

balatoni horgászat partról

A balatoni horgászat partról nem mindig egyszerű. Helyismeret nélkül gyakran futhatunk betlibe. Nem kizárt, hogy túl közel keressük a parthoz a halakat, de az is elképzelhető, hogy túl távol. Gyakran az orrunk előtt lenne a hal, de mi 100 méterre próbálkozunk. A teljesen biztos megoldást sajnos nem tudjuk megmondani.

Egy jó tanács, ha a balatoni horgászatot partról szeretnénk űzni:

kérjünk tanácsot a helyi horgászoktól, figyeljük, hogy mit csinálnak. Ne ülj a „helyükre”, inkább kérj segítséget tőlük! Segíteni fognak, ha látják, hogy megfelelő a hozzáállásod!

Balatoni horgászat északi part

A Balaton északi partján a víz jóval mélyebb, mint a délin. Ez akkor lehet jó számunka, ha a víz már felmelegedett, vagy ha még hideg. Ilyen időjárási körülmények között a balatoni horgászatot partról eredményesebben művelhetjük. Az északi parti szabad strandok, mólók egész évben várják a horgászokat. Minden esetben fontos, hogy tájékozódjunk a környéken, hogy szabad e azon a partszakaszon horgászni.

Balatoni horgászat déli part

A balatoni horgászatot partról a déli parton elsősorban a lehűlő, vagy felmelegedő vizekben tudjuk eredményesen űzni. Ilyenkor a sekély, melegebb, táplálékban dús víz vonzza a halakat. Nem árt azonban olyan felszerelést is magunkkal vinni, amivel a nagyobb távolságokat is elérhetjük.

szabad strandok területén főképp a melegedő tavaszi, vagy az őszi lehűlő időben próbálkozhatunk sikerrel. A sekély, melegebb víz miatt gyakran jön ki a hal a partszéli vizekbe. A balatoni horgászat partról jóval eredményesebb tud lenni ezekben az időszakokban, ha a strandokat keressük fel.

fürdőhelyek megnyitásával csak éjszaka horgászhatunk a strandokon, de a sekély víz miatt nem valószínű, hogy a meleg időben túl sikeres horgászatban lenne részünk. Jóval esélyesebbek leszünk a nagyobb zsákmányra, ha nyáron inkább éjszaka próbálkozunk.

Fontos tudni, hogy a strandokon is szabályozhatják, korlátozhatják a horgászatot. Mindenképpen nézzünk utána, hogy engedélyezett e a horgászat azon a strandon!

mólók egész évben várják azokat, akik a balatoni horgászatot partról szeretnék kipróbálni. Ezeken a helyszíneken általában a hajóforgalom, ami megnehezíti a horgászatot. Cserébe viszont általában mélyebb a víz, mint máshol. A mólók egész évben jó horgászhelyek lehetnek, de vannak olyan mólók is, ahol tiltott a horgászat. Erről mindképpen tájékozódj, mielőtt horgászni indulsz! Ha a mólókat választjuk horgászatunk helyszínéül, mindenképpen gondoljunk arra, hogy árnyékot nem fogunk találni. Nyári napokon semmiképpen se menjünk sapka, vagy napernyő nélkül! Mindenképpen légy tisztában a balatoni horgászrenddel, és a balatoni horgászengedély 2018-as áraival.

 

“Balatoni horgászat partról” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Arra lennék kíváncsi, hogy hol van az északi pati horgászhely, nem a strandok érdekelnének, / a strandokon szezonban nem szabad horgászni /, hanem az egyéb lehetőségek érdekelnének. Úgy látom a ” HORGÁSZ TURIZMUS ” csak szöveg. A horgászok a Balaton száműzöttjei lettek. Fizetni lehet de horgászni lassan sehol sem lehet.

    Válasz
  2. Szeretném, ha a balatoni éves horgászjegyen felsorolnák az egész évben horgászható helyeket az egész balatoni terület vonatkozásában. A tilalmak szaporodnak, e témának elég nagy helyet biztosítottak, sok horgász örülne egy ilyen tájékoztatásnak is.

    Válasz

Szólj hozzá!