Elképesztő rekordfogás a IX. IBCC-n

balázsaweben

A Balaton hazánk legnagyobb tava, nem véletlenül hívják a Magyar Tengernek. A Balaton immáron kilencedik alkalommal adott otthont a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupának (IBCC), amely a világ legnagyobb bojlis horgászversenye.

A megmérettetésen 21 országból 255 csapat vett részt. A verseny közel 140 óra, mely alatt a versenyzők az időjárás számos arcával találkozhattak, és küzdhettek az elemekkel, valamint a halakkal. A Balaton különösen kegyes arcát mutatta a versenyzők felé, így az idei évben minden eddigi mennyiséget felülmúlt a kifogott halak súlya, ezzel elképesztő rekord született a verseny életében.

Az új IBCC rekord: 75,845 tonna ponty

Az új rekord pontos súlya 75.845,6 kg ponty, mely a tavalyi szintén nem lenézendő, 30 tonna mennyiséghez képest hatalmas ugrást jelent. Az új rekord eléréséhez a csapatok elképesztő mennyiségű, 7872 darab pontyot tereltek ideiglenesen a partra.

Az első helyen a Nikl & Carp´R´Us 3. csapata nyerte, 1337,24 kg-nyi ponty megfogásával. A legnagyobb halat a Cereal Boilies csapat fogta, a pontos súlya 30,7 kg volt.

A legnagyobb halat kifogó csapat, a boldogságuk magáért beszél

Nehéz szavakat találni….

A verseny megálmodója, a The Fishing&Hunting csatorna tulajdonosa, Radu Morar örömmel zárta az eseményt:

A verseny megálmodója, Radu Morar

„Nehéz szavakat találni erre a fantasztikus teljesítményre. Hálával tartozunk minden támogatónknak, szponzorunknak, kollégánknak, nélkülük nem lenne ilyen sikeres ez a verseny. A GPS-adatokból tudjuk, hogy a horgászok mintegy 22.000 km-t tettek meg a vízen csónakjaikkal. Ez egy olyan hosszú út, mintha az Egyenlítő mentén a fél világot megkerülték volna. Eközben a világ másik fele – közel 100 országból a Fishing&Hunting adásain és az esemény live közvetítésén keresztül – őket és a rendkívüli teljesítményüket figyelte.  Gratulálok minden csapatnak, 2024-ben találkozunk a jubileumi, X. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán”

Gratulálunk a helyezetteknek és minden csapatnak, akik végig csinálták ezt a versenyt és hozzájárultak az új rekord felállításához!

 

Szólj hozzá!