Halőrök kapták el az illegális szemétlerakókat Csepelen

balázsaweben

2024 február 18-án a délutáni órákban a csepeli Francia öböl mellett húzódó vasúti sínpár mellett illegális hulladéklerakás közben értek tetten két férfit a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség halőrei. -tudhatjuk meg az RDHSZ beszámolójából.

A környéken lakók megelégelték a rendszeres, illegális szemétlerakatokat az öbölben, így nagyobb figyelmet kap mostanában a terület. Az RDHSZ halőrei is rendszeresen ellenőrzik a területet, amely vermelőhelyként horgászati tilalom alatt átt pillanatnyilag.  Feltehetően ezen okok miatt gondolta úgy a két férfi, hogy nem mennek le az öbölhöz, hanem már az odavezető úton megszabadulnak a rakományuktól.

Jókor, jó helyen

A halőrök épp az öbölbe mentek volna ellenőrizni, mikor észrevették a félreállt kisteherautót, melynek rakományát éppen nagy sietséggel dobálták a vasúti sínek mellé. Egy jó adag hulladékot már ledobáltak, mire tettenérték őket a halőrök, de így is több köbméternyi szemét maradt még az autójukon, melyet már nem tudtak lerakodni.

A halőrök intézkedés alá vonták a szemetelőket, és értesítették a rendőröket, akik nagyon rövid idő alatt kiszálltak a helyszínre. A rendőrök kiérkezéséig az RDHSZ munkatársai visszatarották a szemetelőket, majd átvették a halőröktől a tettenért szemetelőket.

Az RDHSZ munkatársainak köszönjük a munkájuk!

Szólj hozzá!