Így horgászhatsz éjszaka

balázsaweben

Fővárosi Duna szakasz horgászrend 2019

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az éjszakai horgászat május elsején újra engedélyezett lett. Örülnénk neki, ha itt be is fejezhetnénk a cikket, de sajnos ez így nem állja meg a helyét. Egy nappal korábba beharangozták, hogy a járványügyi adatok lehetővé teszik a 700 ezer fős horgásztársadalom számára az éjszakai horgászatot, melyet április 30-ig konkretizálnak is.

Ez a tegnapi napon meg is történt. Az éjszakai horgászat május 1-től engedélyezett azok számára, akik védettek a járvánnyal szemben. Védettnek az a személy minősül, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, vagy igazoltan átesett a koronavírus betegségen. Mindezeket igazolni kell tudni a vízparton, különben az éjszakai horgászat csak korlátozottan lehetséges.

Azok, akiknek nincs védettsége, csak hajnali 5 óra, és éjfél között horgászhatnak. Hogy mi történik a horgásszal éjfél, és hajnali öt között, amiért ezt az időt már nem töltheti vízparton, arról csak elképzeléseink vannak. Feltehetően az amúgy, az engedélyezett időszakban egymástól kellő távolságra horgászók ebben az öt órás intervallumban nem bírják tovább és átjárnak egymáshoz, majd kézfogással, valamint öleléssel köszöntik egymást, ami komoly járványügyi veszélyt jelent.

Viccet félretéve, elképesztő ostobaság ez az egész ebben a formában, és csak a további ellentétek szítását szolgálja ebben a megosztó témában. A teljes MOHOSZ közleményt ide kattintva olvashatod.

“Így horgászhatsz éjszaka” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. A halaknak is kötelező maszkot viselni? És ha nincs rajta, hány méterig lehet megközelíteni? És ha megáll az órám, honnan tudjam, hogy hány óra van?

  Válasz
 2. Ennyire ostoba jogalkotást legfeljeb a jogi egyetemre igyekvő, éppen érettségi előtt álló, ámde megfelelő „keresztapai” hátszéllel rendelkező ál-jogászok kerekítenek.

  Válasz
 3. Görbüljön! Hát, a MOHOSZ, ismét hozta a régi formáját!Az még hagyján, hogy mikor véget ér egy horgász szezon, teljes káosz uralkodik az engedélyek kiváltása során!Most is, azt gondoltam, -az előző évek tapasztalatai alapján- hogy max félóra alatt lebonyolítom a vásárlást!Hát, 2,5 óra lett belőle, s nem is azt kaptam, pontosabban, nem arra a víz területre ahova kértem, mert az árusító helyen sem tudták, hogy hova is szól a területi jegy pontosan?!Csak kinyomtatás után derült ki, de vissza csinálni, korrigálni, már nem lehetett!Ez a szövetség, a horgászok életének megkeserítésére, pénztárcájuk gátlástalan kifosztására szolgál!

  Válasz
 4. Az ilyen jogalkotókat szokta az egyik kollégám jellemezni:” Ennyi ésszel és egy vödör vízzel ürgét lehet önteni! ” A lényeg, hogy mindenkit rákényszerítsünk az oltásra!! El kell használni a drága pénzen vett keleti vakcinákat!
  Én még csak 1987 óta horgászom, de a mohosz vezetése azóta csak ül a babérjain, felveszi a nagy fizetést, és úgy lefekszik a mindenkori kormánynak, hogy egy kurva sem tehetné jobban.

  Válasz
 5. Remélem a halak nem tudják, hogy éjféltől hajnal 5-ig kijárási tilalom van !!!
  Általában a horgász állások min. 10-20 m távolságra vannak !!!
  Akkor hogy fertőzik meg egymást !!!
  A Multikban meg 5 cm-re állanak a Vásárlók és a ” kutya ” nem szól rájuk !!!
  Én szóltam, majd nem bunyó lett belőle !!!
  Megint született egy rendelet aminek nem volt előtanulmánya !!!
  Nem baj, így a jogalkotóknak utólag is lesz munkája a sok módosítás miatt !!! Ha-Ha-Ha !!!

  Válasz
 6. Én kukoricával, vagy különböző csalikkal szoktam horgászni, nem oltási engedéllyel. Egyébként ami sz@rakodás megy hogy ki mikor, meddig horgászhat, már nyugodtan visszafizethetnék az engedélyem felét!!!

  Válasz

Szólj hozzá!