Jakabka horgásztó

balázsaweben

jakabka horgaszto

A Jakabka horgásztó Pest megyében Sződ községben található. A horgászvíz folyamatos víz utánpótlást kap a bővizű Sződ-Rákos pataktól, így a halak igazán jól érzik benne magukat. A  horgásztó egy családi vállalkozás, neve a terület régi elnevezéséből származik. A család gazdasága 14,4 hektár, melyből a horgásztó 7 hektárnyi területet foglal el, amely körül van kerítve, és bekamerázott, így a halak és horgászok egyaránt biztonságban érezhetik magukat a horgásztó területén. A tavon büfé, esőbeálló, grillezési lehetőség és játszótér várja a látogatókat, igazi családbarát kikapcsolódásra. A sportjegyek 1400 forintos ártól elérhetőek.

Összesen 3 tó várja a horgászokat és családjaikat, különféle mérettel és fogható halfajokkal.

Nagy Tó

 

Jakabka horgásztó
Nagy tó

Legmélyebb pontja 2,5 méter, bal partján stégek, jobb partján kiépített horgász állások várják a lógatni vágyó pecásokat. A halak telepítése nagyjából 2 mázsa elvitt hal után történik, ezzel biztosítva az idelátogatók számára az eredményes horgászatot, és az éhes halakat. Ezen a tavon a felnőtt horgász 2 bottal, botonként 2 horoggal horgászhat, úszós, vagy fenekező módszerrel. Lehetőség van hal elvitelére is.Ifjúsági horgászjeggyel (9-18 évig) 1 bot két horog a megengedett, vagy egy úszós készség.Gyerekeknek 9 éves korig az orsó nélküli horgászmódszer kipróbálására, azaz a spiccbotozásra van lehetőségük, kizárólag felnőtt felügyelete mellett.
Jellemző halfajok: ponty, amúr, csuka, tok, compó

Teszt tó

 

Jakabka horgásztó
Teszt tó

A teszt tavon csak sporthorgászat engedélyezett, halat elvinni belőle nem szabad. Legmélyebb pontja 2 méter, víz utánpótlása, mint a többi horgászvíz esetén is egész évben megoldott.
Horgászni csak egy bottal, és úszós felszereléssel megengedett.
Halállománya kb 8 mázsa pontyból, 5 mázsa keszegből és kárászból, 100 kg tokból, 50 kilogramm compóból, 10 kilónyi amúrból és nyári időszakban 2-3 száz kiló afrikai harcsából áll.

Keszegező tó

Jakabka horgásztó
Keszegező tó

A keszegező tavon a sporthorgászatot kedvelő finomszerelékes horgászok találhatják meg leginkább számításukat.

A tóban csak úszós módszerrel engedélyezett a sporthorgászat, halat elvinni ebből a tóból sem szabad. Legmélyebb pontja 1,6 méter, és a Sződ-Rákos pataknak köszönhetően a víz itt is mindig friss.

A hal mennyisége kb 200 kg keszeg, és 200 kg kárász, a keszegek elérhetik akár a tekintélyes 2 kg súlyt is. Aki szeretne nagy keszeget fogni, ez a tó megfelelő választás számára.

 


 

A Jakabka horgásztó elérhetőségei: