Mágocsi horgásztó

balázsaweben

Updated on:

mágocsi horgásztó első

A Mágocsi horgásztavat Észak-Baranyában, a Mágocsot Dombóvárral összekötő 65195 jelű út mellet találhatjuk meg. A tágas parkoló közvetlenül a közúthoz csatlakozik, így a horgásztavat könnyű megtalálni. A horgásztónál szállás is bérelhető a több napra érkező horgászok számára.

A horgásztó partjára autóval beállni nem szabad. A parkolóból mindössze 50 métert sétálva a tó partjára juthatunk. A part rendezett, kulturált, fás bokros környezetben található. A tó  partján a rakós botos horgászok is kényelmesen, biztonságosan horgászhatnak. A horgászok háta mögött bőséges terület áll rendelkezésre a rakós felszerelés elhelyezésére.

A vízpart mindenhol kényelmesen megközelíthető, így a halak megmerítése nem okozhat gondot, bármelyik részét is válasszuk a tónak. A horgásztó rendezvényekre is bérelhető. Több horgászversenynek, baráti rendezvénynek is helyszínéül szolgál. A Mágocsi horgásztó 1,5 hektár alapterületű, így minden pontja kényelmesen meghorgászható, nem szükségesek a 100 méter feletti dobások.

mágocsi horgásztó látkép
Szemet gyönyördkötető látványban lehet részünk a tóparton

Mágocsi Horgásztó tudnivalók

Horgászni csak érvényes állami horgászengedély birtokában, napijegy megváltását követően szabad. Egy horgász két bottal, botonként két horoggal horgászhat. A horgásztóban megtalálható halfajok:  ponty, amur, harcsa, süllő, csuka, keszeg és kárász.

mágocsi horgásztó ponty
A ponty a fő célhal a tóban

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

A pontymatrac és fertőtlenítő használata nem kötelező, de a halakkal való kíméletes, kulturált bánásmód elvárt. A tóban 20 kilogramm feletti pontyok is találhatóak, és kiemelkedő az amur állománya. Nyáron szinte biztosan horgunkra akad egy-egy torpedó, ha a Mágocsi horgásztavat választjuk horgászatunk helyszínéül. A 10 kilogramm feletti pontyok is gyakori vendégek a horgászok legnagyobb örömére. A horgásztavon büfé nem üzemel.

mágocsi horgásztó tulaj
A tavon rendszeresek a horgászversenyek

Mágocsi horgásztó jegyárak

A ponty 4, a harcsa 15 kilogrammos súlyig tartható meg. Az ennél nagyobb halakat a fogás után kíméletesen vissza kell engedni. Ha ennél nagyobb hal kerül a szákba, és azt élve nem lehet visszahelyezni a vízbe, emelt áron ki kell fizetni, és a horgász az addigi kedvezményektől is elesik. Kifejezetten rablóhalra horgászni csak abban az esetben szabad, ha a kifogott hal napi áron megvásárlásra kerül.

mágocsi horgásztó Bogi
A mágocsi horgásztavon a legkisebbek is örülhetnek egy-egy szép fogásnak

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Napijegy ár: 2000 forint

 • Tartalmaz 4 kg alatti ponty elvitele esetén 1 kg pontyot és 2 kg egyéb halat (keszeg, kárász)

Kedvezményes napijegy ár: 1000 forint

 • A kedvezményes napijegyet a gyermekek 12 éves korig, valamit a hölgyek és a mozgáskorlátozottak vehetik igénybe. A kedvezményes napijegy ára 2 kg térítésmentes egyéb halat (keszeg, kárász) tartalmaz

Délutáni jegy ár: 1000 forint

 • Délutáni jegyet a 13 óra után érkező horgászok válthatnak, elvihető halat ez a jegytípus nem tartalmaz
mágocsi horgásztó
Kényelmes, könnyen megközelíthető part jellemzi a Mágocsi horgásztavat

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Hal árak

 • Ponty: 900 ft/kg
 • Harcsa: 1400 ft/kg
 • Süllő: 1600 ft/kg
 • Csuka: 1400 ft/kg
 • Egyéb hal (keszeg, kárász): 350 ft/kg
 • Szabálytalanul elvinni kívánt (4 kg feletti) ponty ára 4-5 kg között 1200 ft/kg 5 kilogramm feletti ponty esetében 2500 ft/kg

Szállás árak

 • 4+2 ágyas apartmann: 18000 ft/éj, 2 fő foglalása esetén:12 000 ft/éj
 • 5 napot meghaladó foglalás esetén kedvezmény a szállás árából

Mágocsi horgásztó elérhetőségek, nyitvatartás

(A tóra látogatást megelőzően célszerű érdeklődni a tógazdánál a nyitvatartásról!)

Szólj hozzá!