Megkezdődött a megújított horgászkártyák kézbesítése

balázsaweben

megkezdődött a lejárt és megújított horgászkártyák kézbesítése postázása

A hétvégén zajlott a jubileumi, 30. FEHOVA kiállítás a HUNGEXPO területén, melyen beszédet mondott Dr. Dérer István, a MOHOSZ főigazgatója. Beszédében számos aktuális kérdésről beszélt, többek között az idei évben lejárt horgászkártyák megújításáról is. Beszédében ismertette a jövő célkitűzéseit, és a tavalyi év eredményeit.

Horgászkártyák kézbesítése

A beszédéből kiderült, hogy a lejárt horgászkártyák megújítása jó ütemben halad, a megnyitó napjáig (2024. február 8.) küözel 200.000 horgász újította meg lejárt kártyáját. Mint ismert, az idei évtől,  hivatalos horgászokmánnyá alakult Magyar Horgászkártya esetében a bevezetésének első évében kiváltott okmányok 2024 január 31-vel, az öt éves érvényességi idejük végével lejártak. Az idei évtől szükségessé vált a kártyák megújítása, melyet elektronikus ügyintézés formájában a HORINFO rendszerében, vagy személyesen az engedély forgalmazási pontokon lehet megújítani.

A horgászengedély kiváltásához, a horgászathoz a kártya fizikai megléte nem szükséges, elegendő a lejárt kártyák megújításának igénylése, és a gyártási költségének megfizetése, mely továbbra is 2.200 forint. A megújítás január 03-tól végezhető el. Azok, akik elsők között újították meg a kártyáikat, hamarosan kézben tarthatják az új okmányukat. A megújított horgászkártyák kézbesítése Dr. Dérer István elmondása alapján:

A mai napig már közel 200 000 horgász újította meg adatait és így a kártyáját, azonnal megkapva a digitális változatot, sőt tegnap megkezdődött a plasztikalapú kárták postázása is.

Az elsők között megújított és már elkészült horgászkártyák postázása a beszámoló alapján február 07-én megkezdődött, és az elkészült kártyák kézbesítése feltehetően folyamatosan történik.

 

Szólj hozzá!