Megvan a 10. IBCC dátuma

balázsaweben

Az IBCC, azaz International Balaton Cart Cup névre hallgató nemzetközi balatoni bojlis verseny jövőre ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A versenyt nagy nemzetközi érdeklődés övezi, a világ minden tájáról követik a verseny alakulását a nézők a különféle média felületeken. Az IBCC 2024-ben április 20-27 között kerül megrendezésre.

Mit érdemes tudni az IBCC-ről?

Az IBCC a világ legnagyobb bojlis versenye, így nem csoda, hogy népszerűsége töretlen. A tavalyi évben 21 országból, összesen 255 csapat vett részt a megmérettetésen. A közvetítéseket 100 országból követték nyomon a FIshin&Huntig Channelen, valamit az egyéb hivatalos és nem hivatalos média felületeken.

 

 

 

A verseny során az időjárás minden arcát megmutatta, amely a halak kapókedvét pozitívan befolyásolta, hiszen 7872 darab, összesen 75.845,6 kg súlyú pontyot tereltek ideiglenesen partra a versenyzők. Az első helyen a Nikl & Carp´R´Us 3. csapata végzett, 1337,24 kg-nyi ponty megfogásával. A legnagyobb halat a Cereal Boilies csapat fogta, a pontos súlya 30,7 kg volt.

A versenyre megindult a regisztráció, az első körökben a versenyen tavaly részt vett csapatok kapnak meghívást. A nevezési díj már önmagában sem kevés, 2000 euró. A versenyzőknek ezen felül természetesen minden felszerelést, csalit, és ellátmányt maguknak kell biztosítaniuk.

Foto:IBCC

Szólj hozzá!