Óriás ponty a Kettős-körösből! Videó

balázsaweben

A Kettős-körösön sikerült horogra csalnia két jó barátnak a nem mindennapi méretű pontyot – számolt be honlapján a KHESZ. Egy ekkora hal fogása mindig örömteli esemény, különösképp, ha az természetes vízből kerül a partra. A nem mindennapi fogást közös erővel terelték a partra, és értesítették a KHESZ halőreit a fogásról.

Kérték, hogy segítsék a hal lemérését és a fogás hitelesítését , mert az óriásponty közelebb van a 30 kilóhoz, mint a húszhoz. A halőrök ezt tapasztalatból jóindulatú kételkedéssel fogadták, de azért a két horgászhoz siettek. Mint írták, gyakran esik meg velük, hogy mire odaérnek, a gigapontyok hirtelen összemennek.

Hatalmas száj kandikált ki a pontyzsákból

A helyszínre érve azonban látták, hogy erről szó sincs, valóban egy kapitális méretű, óriás tőponty van a pontyzsákban. A mérlegelés után hitelesítették az új, 27 kilogrammos pontyrekordot a horgászok legnagyobb örömére. A tőponty természetesen visszakerült élőhelyére, így mindenki számára adott a lehetőség, hogy megpróbálja horogvégre csalni a pontymatuzsálemet.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Gyönyörű, egészséges tőponty

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A két horgász büszke lehet zsákmányára

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A hal mérlegeléséről és visszaengedéséről videót is készítettek

 

 A fogáshoz tiszta szívből gratulálunk, és további eredményes horgászatot kívánunk a sporttársaknak!

Szólj hozzá!