Ponty világrekord Magyarországról!

balázsaweben

ponty világrekord

Új ponty világrekord született 2018. november 23-án! A hatalmas hal Magyarországon, az Euro Aqua Lake horgásztavon került horogvégre. A szerencsés horgász Michel Schoenmakers volt, akinek nem mindennapi fogásához ezúton gratulálunk!

A tavalyi ponty világrekord fogás „csak” 49  kilogramm volt, és szintén az Euro Aqua Lake lakója. Hogy a két hal ugyanaz e, erről egyelőre nem tudni információkat. A kép alapján azonban nagyon hasonlítanak egymásra. A hatalmas ponty matuzsálem az első 50 kilogramm feletti ponty, melyet valaha sikerült fogni. A hal pontos súlya 51,2 kilogramm.

Bizonyára hatalmas öröm egy ekkora halat fogni

A tó igen népszerű az osztrák és német horgászok körében. Magyar ember szinte ki sem juthat a Balatonederics mellett található tóra, ugyanis a tó csak az osztrák vízkezelő által fenntartott horgászegyesület tagjai számára látogatható. A szezonban egymást váltják a horgászok, jellemzően több napra, vagy akár hetekre is.

ponty világrekord
Ekkora szájjal lehet porszívózni

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Egy 7 napos horgászat negyedmillió forintnál kezdődik, ha extrákat is kérünk, akkor a félmilliós összeget is elérheti. Mindez természetesen fejenként. Az átlag magyar horgászok számára így elérhetetlen az, hogy a tóban hatalmasra növekedett pontyok közül egyet a fényképezőgép lencséje elé tarthasson. A nyugat-európai horgászok számára azonban úgy fest, hogy megér ennyit egy világrekord ponty megfogása.

világrekord ponty
Hatalmas, szinte hihetetlen méret

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

A tó és az új ponty világrekord megítélésében jelentős eltérések tapasztalhatók. Van, aki őszintén örül neki, van aki kevésbé tartja nagy dolognak. Mindenesetre elképesztő méret, szinte hihetetlen, hogy egy ponty ekkorára meg tud nőni. Feltehetően természetes vízben ekkora méretet nem tudna elérni egy ponty.

Mindenesetre a fogáshoz gratulálunk, hatalmas élmény lehetett!

Forrás: Facebook

“Ponty világrekord Magyarországról!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Ez már nem is tud úszni.. Gurul a fenéken! XD De a viccet félretéve: Biztos jól be vannak abban a tóban is zabáltatva bojlival a potykák… Természetes halkajától a hal nem hízik így el…

    Válasz
    • Ebben teljesen egyetértünk. Maga a hal mérete elképesztő, de sose lenne ekkora egy természetes vízben. Ez kb olyan, mint egy 400 kilós tápon tartott vaddisznó lelövése.

      Válasz

Szólj hozzá!