Megkezdődött a Magyar Horgászkártya gyártása, hamarosan érkeznek!

balázsaweben

magyar horgászkártya regisztráció

Mint ismert, a Magyar Horgászkártya 2019. január 1-től kötelező lesz minden egyesületi tagságra kötelezett, vagy egyesületi tagságot vállaló horgász számára. A horgászengedély 2019 évben már csak e plasztik horgász kártya birtokában (vagy az igénylését megerősítő visszaigazolás birtokában) lesz kiváltható.A Magyar Horgászkártyáról már korábban is több információt közöltünk, és közlünk a jövőben is, amint valami újdonságról tudunk beszámolni.

A MOHOSZ legfrissebb közleménye alapján eddig 110 000 horgász igényelte már a horgászkártyát. Átlagosan napi 1500 darab kártyát igényelnek, amelyből bő 600 darabot online,  a többit pedig a regisztrációs pontok valamelyikén. A szövetség közleményéből kiderül, hogy a Magyar Horgászkártya regisztrációs rendszer sikeresen elindult. A regisztrációs pontként üzemelő egyesületek, horgászboltok tevékenységének elismerésére a MOHOSZ informatikai eszközökkel kívánja támogatni a regisztrációt segítő szervezeteket.

Magyar Horgászkártya gyártása

Az elmúlt hetekben a bevezetés gyakorlati tapasztalatai is beépítésre kerültek a folyamatot támogató komplex informatikai programba és annak ügyviteli szabályozási folyamatába. A többlépcsős ellenőrzések, hitelesítések után mára elkészültek azok az alapadat-állományok, melyek segítségével az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. megkezdhette a kártyatestek megszemélyesítését is.

A Magyar Horgászkártyák legyártása heti 20 ezres példányszámban lesz lehetséges. A horgászkártyákon biztonsági hologram található majd, melyek már szintén rendelkezésre állnak. A Magyar Posta jóváhagyta az automatizált borítékolási-postázási folyamatot, s felkészült a horgászkártyát tartalmazó ajánlott küldemények ütemezett kézbesítésére.  

Magyar Horgászártya kézbesítése

A kézbesítés november 26-án kezdődik majd meg. Az átlagos postázási idő az igényléstől számított 30-60 napon belül történik. Ha valamely adat nem megfelelően került rögzítésre, az adategyeztetéshez szükséges idő a postára adás idejét megnövelheti. A Magyar Horgászkártya minden esetben postai úton, ajánlott küldeményként kerül kiküldésre a regisztráció során megadott kézbesítési címre.

magyar horgászkártya kézbesítése
Postai úton fog érkezni a Magyar Horgászkártya, ajánlott küldeményként

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Mire jó a Horgászkártya?

A Magyar Horgászkártya egyben balesetbiztosítást és vásárlási kedvezményeket is  tartalmaz, valamint folyamatosan fejlesztik majd a rendszereket, hogy elnyerhesse végső célját, a papír alapú engedélyek kiváltását. Ennek első lépése 2019-től az állami horgászjegyek kiváltása lesz, melyek már a Magyar Horgászkártyán lesznek nyilvántartva.

Az előregisztrációhoz kapcsolódó nyereményjáték december 4-ig tart, összesen 100 jelentős nyereménnyel, melynek főnyereménye egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű, illetve egy kétszemélyes floridai horgászüdülés. 

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Horgászkártya regisztráció

A horgászkártya regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközrőlés segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon.

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain.

magyar horgászkártya regisztráció
Így fog kinézni a horgászkártya, november 26-án kezdik gyártani őket

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

Nemsokára tehát kezünkben lehet a Magyar Horgászkártyánk, mely funkcióját csak 2019-től kezdi majd el betölteni. Ha te még nem regisztráltál,  és otthonról szeretnéd igényelni a horgászkártyád, a regisztrációhoz segítséget IDE KATTINTVA találhatsz!

Forrás: https://nyito.mohosz.hu/index.php/szovetsegi-iroda/kozerdeku/hireink/1020-elindult-a-magyar-horg%C3%A1szk%C3%A1rty%C3%A1k-legy%C3%A1rt%C3%A1sa

 

 

“Megkezdődött a Magyar Horgászkártya gyártása, hamarosan érkeznek!” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  • Kedves József!

   A horgászkártya regisztrációt nem mi végezzük, semmi közünk nincsen sem a MOHOSZ-hoz, vagy a horgászkártya igényléséhez, gyártásához. Így sajnos nem tudunk segíteni. Mi csak tájékoztatjuk az olvasókat a horgászkártyával és horgászattal kapcsolatos, mindenkit érintő változásokról. A kártyával kapcsolatban a MOHOSZ-t kell keresni.
   Telefonon, vagy e-mail útján is felveheti velük a kapcsolatot. A telefonszámuk +36 59 32 44 32, az e-mail címük pedig ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu

   Remélem tudnak Önnek segíteni!

   Válasz
 1. Megkapta már valaki? 30-a van, ha tényleg 26-án kezdték postázni, akkor valakinek már meg kellett kapnia… Vagy újabb csúszások várhatók?

  Válasz

Szólj hozzá!