Szolunáris naptár 2019 – A horgász naptár

balázsaweben

Updated on:

szolunáris naptár 2019

A szolunáris naptár 2019 évre megmutatja azokat a napokat, amelyeken a horgászat eredményesebb lehet a többitől. Ezt a horgász naptárat egy angol ichtiológus, John Alden Knight által végzett megfigyelések alapján készítik. A szolunáris naptárat a feltatlálója több, mint 30 féle körülményt megfigyelve készítette el az első horgásznaptárat.

A környezeti tényezőket vizsgálatai során végül három tényezőre szűkítette le, melyek a leginkább hatással voltak a kapásindexre. Ezek a hatások a Hold, a Nap, illetve a tenger esetében az apály és a dagály váltakozásai voltak. Ezen megfigyelések alapján készítette el az első szolunáris naptárat 1926-ban, és ugyanez a horgásznaptár alapja napjainkban is.

Horgász naptár 2019

A horgászok a szolunáris naptár 2019 -es kiadását is bizonyára annyira kedvelik majd, mint a korábbiakat. Néha bejön, néha nem. Ezeken felül természetesen nagyon sok minden befolyásolja még a kapásindex alakulását, így ez nem szentírás. Kiindulási alapnak jó rápillantani, de messzemenő következtetéseket nem vonnék le a a horgász naptár 2019 -es adataiból. Ha épp pecázni mennél, de a mai fogási esély nem kecsegtet sok jóval, azért tégy egy próbát. Legalább lesz egy remek kifogás, mely szerint a szolunáris táblázat is mutatta, hogy esélytelen vagyok. Olyan, mint a halas sapkám. Ha rajtam az a baj, ha nincs rajtam, az a baj.

szolunáris naptár 2019 horgász naptár
A szolunáris naptár 2019 -ben. A horgász naptár előrejelzéseit ne vedd szentírásnak!

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Szolunáris naptár 2019 – Holdnaptár

A szolunáris naptárnál figyelembe vett tényező a hold éppen aktuális állása is. Jó ezzel is tisztában lenni! Már csak azért is, mert egy holdfényes éjszakán, tiszta időben nagyon jó egy éjszakai peca. Bár kétség kívül hidegebb van, mint egy kissé felhős időben, de a rengeteg csillag és a ragyogó Hold kárpótolni fog.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Szolunáris naptár 2019 fogási esély
A szolunáris naptár egyik alapja a holdállás.

Szolunáris naptár időkép – Mai fogási esély

Itt megtalálhatód a szolunáris naptár időképét, melyből megtudhatod, hogy milyen a mai fogási esély. Automatikusan a hozzád legközelebb álló városra vált, ha máshova mennél, nyugodtan állítsd át.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””][cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Szolunáris naptár 2019 vélemények

A szolunáris naptár 2019 évben sem szentírás. Fontos, hogy a megfelelő helyen, a megfelelő módszerrel keresd a halakat. Vannak, akik valóban ez alapján horgásznak, bár elég kevesen, de ismerek ilyet. Neked mi a véleményed a szolunáris naptárról? Ez határozza meg a horgászatod, vagy csak néha rápillantasz?

“Szolunáris naptár 2019 – A horgász naptár” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ami a „Horgászkártyát” illeti furcsa gyártási szisztém létezik,én a csekket 2018.09.24.befizettem,a kártya helyett levelet kaptam,hogy a POSTA csak heti 10000 kárttyát tud kézbesiteni.És ha feladják?
    Az ígéret szép szó,ha betartják ugy jó.(max.90 nap)

    Válasz
  2. A szolunáris naptárról: használom, de csak mint elrettentő tényezőt, hogy mikor ne menjek horgászni. Gyermekkoromban volt a szomszédságban egy Jóska bácsi, akitől az első horogkötést is tanultam, ő mindig azt mondta, teliholdkor ne is menj ki a vízre, mert úgyis hiába. Eleinte nem hallgattam rá, magamnak kellett megtapasztalnom, hogy hiába táboroztam ki a vízpartra akár 3 teljes napra és éjszakára, a legideálisabb időjárási körülmények között, ha telihold volt, nemegyszer egyetlen hal (sőt kapás!) nélkül tértem haza. Amióta pedig az éjszakai süllőzés lett a legfőbb kedvencem, végképp kerülöm a holdsütötte éjszakákat, mert olyankor a süllő nem jön ki a sekélybe. Szóval nekem nem jön be ez a szolunáris izé, amely éppen teliholdra és környékére jósolja a legtutibb fogást.

    Válasz

Szólj hozzá!