Horgászengedély 2019 árak és a Magyar Horgászkártya

balázsaweben

Updated on:

horgászengedély 2019

A 2018-as évben nagy port kavart a hír, mely szerint a horgászengedély 2019 évben csak regisztrációt követően, illetve a Magyar Horgászkártya kiváltására kötelezettek esetén annak igénylése után leszünk jogosultak a horgászatra.

Nagy érdeklődés és zúgolódás közepette került bevezetésre a horgász plasztik kártya, mely lassan, de biztosan érkezik minden horgász számára. Tetszik, vagy nem tetszik, de a horgászengedély 2019 évben csak regisztráció után, illetve a kártya kiváltására kötelezettek esetében annak igénylését követően lesz szabályos és lehetséges.

Fontos tudni, hogy a kártya fizikai megléte nem feltétele a horgászengedély kiváltásának, de az igen, hogy rendelkezzünk regisztrációval, és megfizessük a kártya költségét. Az erről szóló visszaigazolás birtokában jogosultak vagyunk a horgászokmányok kiváltására, ha megadjuk hat jegyű sorszámát kártyánknak.

Horgászengedély 2019 – Magyar Horgászkártya

horgászengedély ára
Ő volt az első, aki megkapta, de hamarosan mindenki kézben tarthatja majd a horgász plasztik kártyát

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Ebben a cikkben igyekszem ismertetni azokat a tudnivalókat, melyek az idei, 2019-es horgászengedély kiváltásához tudni kell. A horgászengedély 2019 évben a következők szerint váltható ki:

Horgászkártya regisztráció

2019.január 1-ét követően minden egyesületi tagságra kötelezett, vagy azt vállaló horgász számára kötelező a regisztráció. A gyermek horgászok számára nem kötelező, de kiváltható a horgászkártya.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Horgászkártya kiváltása

A horgászkártya kiváltása kétféle módon történhet. Online a horgaszjegy.hu felületén, illetve offline (személyesen) a regisztrációs pontok valamelyikén. A horgászengedély 2019 évi kiváltásának feltételéül megszabott kártya igényléséhez személyes adataink megadásán kívül szükség van az adóazonosító jelre, és az adókártya szkennelt, vagy fényképezett példányára. (A MOHOSZ indoklása alapján azért szükséges az adóazonosító jel, mivel ez az egyetlen olyan azonosító szám, amely egyedi és nem változik) A horgászkártya regisztrációjához segítséget IDE KATTINTVA találhatsz.

Ha nincs meg az adókártya, akkor a NAV-tól kell igényelni az adókártyát, illetve annak elkészültéig igényelni kell egy igazolást az adóazonosító jelről. Ezzel az igazolással is regisztrálhatsz és igényelhetsz horgászkártyát, azonban kizárólag személyesen, a regisztrációs pontok valamelyikén.

horgászengedély 2019 horgászkártya ára
A horgászengedély 2019 évben a horgászkártyával lesz érvényes

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

Mit tartalmaz a horgászkártya?

A horgászkártya egy QR-kódot, nevünket, édesanyánk nevét, születési helyünket, időnket, a kártya kiállításának dátumát és érvényességét, valamit a kártya sorszámát tartalmazza. A horgászkártya kiváltásával jogot szerzünk a horgászengedély 2019 évi kiváltására. A kártya egyben tartalmaz egy biztosítást is, valamint különféle kedvezményeket biztosít tulajdonosának. Néhány év alatt az összes jelenleg papír alapú okmányt kiváltja majd, jelenleg azonban nem sok funkciót tölt be, de magunknál kell tartani horgászat közben.

Horgászkártya ára

A horgászkártya ára 1732 ft +áfa, azaz 2200 forint. Az összeget online regisztráció esetén bankkártyával, személyes (offline) regisztráció esetén pedig postai csekken kell megfizetni a MOHOSZ részére. Ez a díj a kártya érvényességi idejére (kiváltástól számított 5. naptári év január 31.) szól. Tartalmazza a balesetbiztosítás díját, a kártya előállításának és személyre szabásának díját, valamint a postaköltséget.

Horgászkártya kézbesítése

A hivatalos információk alapján a Magyar Horgászkártya az igényléstől számított 30-60 napon belül legyártásra, és kézbesítésre kerül. A valóságban ez a határidő jócskán kitolódott, amely a nagy mennyiségű regisztráció miatt történt, de folyamatosan készülnek és érkeznek a kártyák. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz. A borítékban találsz majd egy postai csekket, ezt csak akkor kell befizetni, ha szeretnél kedvezményesen előfizetni a Magyar Horgász újságra. 

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

horgászengedély 2019 horgász plasztik kártya
A horgászkártya kézbesítésekor kapsz egy csekket is. Nem kötelező befizetni, csak ha szeretnél a MAHOR-ra előfizetni

Horgászengedély 2019 árak

A horgászengedély 2019-ben nem kerül többe, mint 2018-ban került. A többlet költséget a horgászkártya ára jelenti, amely nem minden évben jelentkező kiadás, azt csak öt évente kell megfizetni.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A horgászengedély 2019 -ben a következő részekből áll:

Állami horgászvizsga és vizsgabizonyítvány

 • Ára: 2019-től ingyenes

Kötelező horgász regisztráció és Magyar Horgászkártya

 • A horgász regisztráció díjmentes, a Magyar Horgászkártya ára 2200 ft öt évre

Horgászokmány tok

 • Megvásárlása nem kötelező, ára maximum 600 forint.

Egységes állami horgászokmány (EAH)

 • Állami horgászjegy: 2000 forint
 • Fogási napló: 200 forint
 • Összesen az EAH 2200 forint
 • Szankciós (ha nem adtad le a fogási naplót időben): 4200 forint
 • Kedvezményes Állami horgászjegy (gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos): Díjmentes

Egységes szövetségi hozzájárulás

 • Ára: 2000 forint
 • Mentesített ( gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos) : Díjmentes

Egyesületi tagdíj

 • Egyesületenként változó, de minimum 2000 forint.

A legolcsóbban tehát egy olyan horgász, aki időben leadta a fogási naplóját, nem vásárol tokot, nem rendelkezik horgászkártyával és az egyesület ahová belép a minimum tagdíjat kéri 8400 forintért válthatja ki idén az horgászengedély 2019 -ben. Ebből 2200 forint a Magyar horgászkártya ára öt évre. 

Ha hasznosnak találod, oszd meg másokkal is!
Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok a 2019-es szezonban!

“Horgászengedély 2019 árak és a Magyar Horgászkártya” bejegyzéshez 31 hozzászólás

  • Elegendő a horgászkártya 6 jegyű sorszáma, amelyet a horgászkártya regisztrációs felületére belépve a profilomon belül a kártya adatok menüpont alatt lehet megtalálni.

   Válasz
  • Nem, a kedvezményes jegyárak nem szerepeltek eredetileg a cikkben, de mostmár szerepelnek benne! Köszönöm a kérdést!

   Válasz
  • Oda van írva,hogy 70 év felettieknek ingyenes a horgászkártya amivel szerintem minden tavon,és a dunán meg a tiszán engedélyezett.

   Válasz
 1. A horgászkártya a dunaparton a mohosz vezetők által társadalmi munka keretében összegyűjtött petpalackokbol és egyéb müanyag hulladékból ujrahasznosított alapanyagból készűl?

  Válasz
 2. Tiszteletem

  – Számomra új fogalom a „Éves parti kedvezményezett két botos területi jegy”.
  Igyekeztem önállóan megkeresni a jelentését és a jogosultságokat valamint a jegyhez tartozó korlátozásokat, de nem jártam sok sikerrel
  Kérdésem:
  – Mi a pontos definíciója a jegytípusnak és milyen lehetőségeket-korlátozásokat taglal?

  Válasz
  • Üdv!
   Én a Balatoni horgászrendben találtam ilyet, amelynek jelentése véleményem szerint az, hogy kapható általános, és parti jegy. Ez régen partközeli néven volt, ez 1500 méter távolságig ad lehetőséget a horgászatra. Az általános a Balaton teljes területére. Tehát az éves kedvezményezett két botos területi jegy a parttól számított 1500 méterig teszi lehetővé a horgászatot, amelybe nem értendő bele a behúzás, ugyanis arra külön egnedély típus van. A 2019-es balatoni horgászrendben partközeliként írják, feltételezem ott nem írták át, csak az engedély típusok megnevezésében.

   Válasz
   • Szia
    – Köszönöm a választ!

    A mostani partközeli engedélyt a horgászjegy.hu-n egyszerűen „parti” megnevezéssek kínálják.
    Ami a kérdésem apropója az lett volna, hogy a „kedvezményezett” jelző a parti jegy módosulásában a parttól számított távolságon ugyan nem változtat, de napi/éves limit, készségbeni további megkötések, nemre/korra való kitétel, stb… korlátokat/megkötéseket állít-e?
    Egy korábbi évre vonatkozó táblázatban a normál és a kedvezményezett jegy közt több eltérést is taglalt, de ott konkrétan a horgászkészségek használható számát is 1 készségben maximalizálta, ahogy a kifogható alkalmi és éves limiteket nagyjából 60%-ban állapította meg.

    Ezért merült fel a kérdés ezen engedély kapcsán, hiszen nem tisztázott az engedély által biztosított jogosultságok és a normál engedélyhez képesti megkötések.

    Válasz
 3. Akkor most ezzel a sz@rral, ill horgászkártyával. Még kell hozzá fizetni 8400ft éves érvényesítést. Amiben benne az ileték bélyeg, államijegy/fogási napló?

  Válasz
 4. Kedves Horgásztársak! Attól még hogy horgászok vagyunk illik fejlődni is! Biztos hogy a „közösségi” oldalak látogatása nem okoz ennyi problémát mint ez a szerencsétlen horgász kártya! Hát ha még értelmezni is megtanulnátok! Általános oskola alsó tagozatos anyag!

  Válasz
 5. Nem értem miért drágább itt Szabolcsban a Tiszára az engedély mint az Alsó és Közép Tiszán !??? Mert hosszabb a szakasz !?? De halat alig látni ,,tíz horgászból adott napon jó ha max kettő fog valamit egész nap !! Másutt 17 ezer itt meg 21 ezer !! Fájó !!!

  Válasz
 6. A Duna Budapest területi engedélyéhez, milyen alapon kellene egyesületi tagdíjat (is) fizetni ;Vagy nem igaz az állításuk, hogy a horgászengedély ára a 2018-ashoz képest, nem változik…? A semmire sem jó plasztikkártya árától, most eltekintettem… Így kell rabsicokat nevelni ????

  Válasz
 7. Üdvözlet!

  6db 12 éves gyerek az iskolából kimenne horgászni a Dunára egy anyukával aki nem ért a horgászathoz. Én se sokat, de arra még emlékszem, hogy gyerekjegy mellé kell egy felnőtt horgász,

  – Kiváltom idénre a horgászigazolványt, de már régen pecáztam utoljára. A gyerekek száma számít vagy akárhány gyereket felügyelhetek?

  – A felnőtthorgásznak milyen engedélye kell, hogy legyen ha csak felügyel? Elég egy lejárt – tehát rendelkezik vizsgával -, vagy érvényesnek kell lennie arra az évre bár önmaga nem pecázik?

  Válasz
  • Tudomásom szerint nem kell engedély ahhoz, hogy gyerekre felügyelhessenek, és úgy tudom a felügyelhető gyermekek száma sincs meghatározva. Arra azonban gondolni kell, hogy a gyermekeket is kötelező regisztrálni, horgászkártya kiváltása nem kötelező. Ehhez az adóigazolványuk, ennek hiányában adóazonosító jelről igazolás szükséges. Mindkét okmányt a NAV-nál tudják igényelni.

   Válasz
 8. Ez a horgászkártya is csak a horgászok lenyúlásáról szól! gondoljanak bele hány horgász van az országban ,szorozzák meg 2200-zal,nagyon nagy összeg jön ki. Ez a pénz hova vándorol? Mert hogy ebből a pénzből a horgászok nem látnak semmit az biztos!

  Válasz
 9. az lenne a kérdésem,hogy ha már megvan a 2019 es állami jegy,akkor a területi engedélyt hogyan kell kiadni a horgásznak?
  nem találok a programban olyan lehetőséget ahol ezt fel tudnám tüntetni! a választ előre is köszönöm!

  Válasz
 10. Több, mint két hónapja befizettem a plasztik kártya díját, de a mai napig se kaptam meg. Elvárom, hogy az engedélyem ára arányosan kevesebb ,vagy érvényessége a kártya átvételének dátumától számított 365 nap legyen,hiszen nem tudok horgászni még ki tudja meddig.Ha nem így lesz- szimpla lehúzás szélhámosság és áremelés az egész. Ebben a formában horgászok tömegeit megrövidíteni véleményem szerint gazdasági bűncselekmény, aminek vannak felelősei. A MOHOSZ pedig, mint az utolsó posztkommunista őskövületek egyike
  megérett a szanálásra.
  UFF!

  Válasz
  • Tisztelt Bálint Tibor!
   A horgászkártya regisztráció elvégzése után kellett kapnia egy nyilatkozatot, mely tartalmazza az adatokat, melyek a regisztráció során rögzítésre kerültek. ezen tudta ellenőrizni a bevitt adatok helyességét, és aláírásával elismerte, hogy a rögzített adatok a valóságnak megfelelnek.
   Ez a nyilatkozat helyettesíti a horgászkártyát annak megérkezéséig.
   Az állami horgászjegy kiváltáshoz élő regisztrációra van szükség és nem a kártyára.

   Válasz
 11. Az lenne a kérdésem, hogyha a kártyát elvesztettük még mielőtt a 2019.évi engedélyt kiváltottuk volna, hogyan lehet új kártyát igényelni és az mennyibe kerül?

  Válasz
 12. Sziasztok!

  Nekem miért kerül a horgász engedély 22500 ft ba mindennel eggyüt?
  Holott ahogy olvasom, max 9000 ft-ból meg van.
  Ez valami lehuzás lenne szerintetek?
  Köszönöm a gyors választ.

  Válasz

Szólj hozzá!