Megkezdődött a horgászkártya kézbesítése!

balázsaweben

Chuck Norris hazánkba látogatott, és átvette elsőként a Magyar Horgászkártyát. Így már érthető, hogy miért volt a csúszás. A horgászkártya kézbesítése bizonyára csak Chuck jóváhagyása után kezdődhetett. Na, de viccet félretéve, a mai napon többen megkapták a Magyar Horgászkártyát, többek között én is.

Ezzel megoldódni látszik a horgászokat jelenleg foglalkoztató kérdés, hogy lesz e egyáltalán idén horgászkártya. Mindenki megnyugodhat, hamarosan érkezik az új horgászigazolvány helyettesítő plasztik kártya. Néhány fontos tudnivalót érdemes azonban már most elolvasni, mielőtt a borítékba rejtett csekken felidegesítenénk magunkat.

horgászkártya kézbesítése
A horgászkártya kézbesítése során egy csekket is kapunk. Csak akkor kell befizetni, ha elő szeretnél fizetni a Magyar Horgászra!

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A horgászkártya kézbesítésekor egy előre kitöltött, 4740 forintról szóló csekket fogunk találni. MAHOR-MHK éves előfizetés megjegyzéssel. Ez nem rejtett költség, ez a Magyar Horgász magazin előfizetésére szolgál. Ha meg szoktad venni a Magyar Horgászt, a horgászkártyád számának feltüntetésével kedvezményesen megteheted.  Ez egy elég ügyes húzás, hogy kinek mennyire szimpatikus, vagy mennyire etikus, mindenki döntse el maga. Minden esetre, ha olvasod az újságot, most olcsóbban fizethetsz elő rá.

Magyar Horgászkártya kézbesítése tudnivalók

A horgászkártya mellé egy szép színes levelet is mellékeltek, amiből megtudhatjuk, milyen kedvezményekre jogosít a horgászkártya. A fentebb már említett 1200 forinttal olcsóbb MAHOR előfizetésen túl a következő kedvezmények illetik meg a kártya tulajdonosokat:

 • Az előregisztrációs időszakban regisztráltak számára részvétel a nyereményjátékban
 • Horgász baleset biztosítás minden horgászkártya tulajdonos számára
 • Kedvezményes hang- és mobilinternet előfizetések a Telekomnál (horgászkártyánként 3 db)
 • Személyre szabott kedvezményes vásárlási ajánlatok a Toyotánál

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

 Mire lesz jó a Magyar Horgászkártya?

Egy rövid tájékoztatót is kapunk arról, hogy mire használhatjuk a horgászkártya kézbesítése után új okmányunkat2019. január 1-től kötelező lesz a horgászat gyakorlásához. Csak a horgászkártya regisztráció után lehet majd turista vagy állami horgászengedélyt váltani. Kiváltása a horgászegyesületi tagságra kötelezett horgászok számára lesz kötelező. A jövőbeli tervek szerint e plasztik kártya a meglévő egyesületi tagság folytatásának, vagy új tagság létesítésének feltételévé válik. Három éven belül az összes, jelenleg papír alapú okmányt felváltja majd a kártya. A tervek szerint a legtöbb országban a horgászati alapismeretek elsajátítását is igazolja majd e kék műanyag csoda.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A tervek szerint maga a horgászkártya regisztrációra készített webes felület egy interaktív horgász közösségi oldallá alakul majd, ahol a horgászok kommunikálhatnak egymással, a vízterületek árait, szolgáltatásait összehasonlíthatják egymással. Gyakorlatilag egy horgász facebook szerű dolgot szeretnének készíteni. Bízunk benne, hogy sikeres lesz, az elképzelés üdvözlendő.

horgászkártya kézbesítése csekk
Egész pofás lett, modern design és színek. Nekem tetszik.

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A levélben kapunk még tájékoztatást arról is, hogy ha elveszne a kártya, azt be kell jelenteni az ügyfélszolgálaton. Fontos továbbá, hogy ez a kártya az egyetlen, amelyet nem vehetnek el tőlünk ellenőrzés során. A kártyát nem vonhatják be szabálysértés esetén. Az új okmányt ne tegyük ki tartósan nedves környezeti hatásoknak, és ne tartsuk lágyító anyagot tartalmazó tokban, pl PVC-ben. Azaz műanyag tokba ne tegyük. A kérdés az, hogy akkor miben tárolható biztonságosan?

Maga a kártya egyébként egész jól néz ki, tetszetős, modern külsőt kapott. Remélem a terveknek megfelelően egy használható, és jó dolog lesz belőle. Az első lépés megvan, már a kezemben van. Neked megjött már?

 

 

 

“Megkezdődött a horgászkártya kézbesítése!” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Vajon mit tartalmaz a QR kód, ott fenn, a bal sarokban? Ugyanazt az információt, mint amit a jobb alsó sarokban látsz! (a kártya számát, semmi mást!)

  Válasz
 2. Nem tanácsos vízpartra vinni. Mert az ugye nedves környezet. Ez pont úgy sikerült, mint az a hólapát, amire rá van írva, hogy hidegben törékennyé válhat /van ilyen/. Mibe tegyem hogy megóvjam? Papírzacsiba?
  Meg ha jól látom, már most elloptak egy évet! Hatot ígértek. Ez meg akár hogy számolom, nem jön ki. Persze, ígérni azt bárki tud. Megoldás lett volna:
  -Lopnánk ismét egy kicsit! Most nem is sokat-
  Az legalább gerincet sejtetett volna……

  Válasz
 3. Szeptember elején regisztráltam a fiammal együtt, és még semmi nem történt. Kaptam egy felhasználó nevet internet belépéshez. De milyen oldalra? Többszö érdeklödtem telefonon, hogy miért nem kaptam meg idáig,de mindig mellé beszéltek El sem hiszem, hogy valaha lesz horgászkártyánk

  Válasz
 4. Nekem ma jött meg. Szintén szeptember óta vártam!! De megvan…
  Most csak az a kérdés a horgászvízek fenntartói hogy ellenőrzik.
  Személyit csak hatósági személynek van joga ellenőrizni!!

  Válasz
  • Valóban nincs joga elkérni a személyidet, viszont ha a házirendben leírja, hogy csak személyazonosító igazolvány felmutatásával horgászhatsz, akkor muszáj megmutatnod, ha pecázni szeretnél. Ellenkező esetben azt mondja, hogy akkor keress egy másik helyet. De ő nem ellenőrzi a személyidet, hanem ezzel azonosítod a személyazonosságodat, hogy valóban te vagy az, aki a kártya és az engedély jogos tulajdonosa. Szerintem ezen kár fennakadni.

   Válasz
 5. Hmmm hát ez is egy nagy humbuk….de már váltanám az engedélyem de sehol nincs még a kártyám….holott már tavaj szeptemberbe megigényeltem….

  Válasz
  • A horgászegyesületek az online rendszerben ellenőrizni tudják, hogy regisztrált-e az adott horgász, befizette-e a 2200 forintot. Ha már folyamatban van, ugyanott a 6 jegyű azonosító is megvan, tehát semmi akadálya az új engedély kiváltásának (állami jegy, területi jegy stb. De mivel még csak most van folyamatban a dokumentumok átadása az egyesületek (forgalmazók) részére, sőt az úgynevezett HORINFO rendszer is csak tegnap (jan. 15) óta működik, semmiről nem késtél még le. Amúgy is a tavalyi engedélyek január 31-ig érvényesek.

   Válasz
 6. Ez egy nagy lehuzás semmi másról nem szól, csak arról hogy lehet többszázezer embert lehuzni majd a pénzt megforgatva hatalmas nyereségre szerttenni. Szerintetek miért nem kaptuk meg még a plasztik kártyát? Ha egy szolgáltatást igénybe veszünk vagy kényazeritenek hogy használd akkor jogos az elvárás hogy minden rendben menjen és záros határ időn bellül meg kapjuk szolgáltatásban szereplő ellenértéket képző tárgyat jelen esetben horgász igazolványt.

  Válasz
 7. Van 200ezer horgász, szorozva 2.200 Ft-al, hát nem is rossz összeg jön ki. Egy hasznavehetetlen műanyag lapocskával valaki keresett 440 milliót… Mert ehhez viheted a személyidet, a fogási napló ugyanúgy papíralapú maradt, a területi jegy meg szintén külön van. Tehát semmi előrelépés nem történt, hogy kevesebb iratot kelljen magunkkal vinnünk. Annyit ér, mint az elektronikus személyi.

  Válasz
 8. Nesze semmi fogd meg jól!
  Nem a horgászatról, hanem a pènzről szól.
  Ismèt egy felesleges kiadás.
  Ha valaki azt hiszi, hogy ez èrtünk, becsületes horgászokèrt van, sajnos tèved.

  Válasz

Szólj hozzá!