Tölthető fejlámpa – Fenix HM51R Ruby V2.0 fény az éjszakában

balázsaweben

A fejlámpa mostanában már mindenkinél alapfelszerelés, aki éjszakai horgászatot tervez, mivel tényleg nagyon praktikus eszköz. Emlékszem, amikor még zseblámpákkal jártunk ki az éjszakai horgászatra, mert akkoriban még fejlámpákat nem igazán gyártottak. És mit szenvedtünk vele! De ez már szerencsére a múlté. Most viszont olyan sokfélét gyártanak, hogy nem is tudom, hová kapjam a fejem.

Vannak horgászok, akik nem foglalkoznak ezzel túl sokat, és úgy gondolják, ha csak ritkán járnak éjszakai horgászatra, egy egyszerű fejlámpa biztosan elég lesz nekik. Sajnos a legtöbben hamar rájönnek, hogy tévedtek és a vásár fölösleges pénzkidobás volt. Másrészt van a horgászoknak egy csoportja, akik nagyon gyakran horgásznak éjszaka pontyra, vagy harcsára, akik hajlandóak fizetni egy jó fejlámpáért, mert már tudják, hogy a minőségbe való befektetés mindig megtérül.

Nem tartozom semmilyen konkrét csoporthoz, de tisztában vagyok vele, hogyan megy ez, ezért valami ésszerű kompromisszumot keresek, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül.

Szóval mit várok egy ilyen „ésszerű” fejlámpától, ami jól fog szolgálni, amiben bízhatok és nem kell hozzá hitelt sem felvennem?

Szeretném, ha nem lenne túl nagy és nehéz. Egy kézzel könnyen fel- és levehető legyen, ezért nem akarok semmiféle pánt-gubancot. Továbbá arra van szükségem, hogy a lámpa egy kézzel is irányítható legyen anélkül, hogy bármit is keresni kellene rajta, tehát ideális esetben mindent egy gombbal tudjak kapcsolgatni.

Legalább két különböző fényáram mellett mindenképp értékelem a piros fényt, a halakat nem ijeszti meg annyira, mint a fehér fény. Ha vízálló a fejlámpa, akkor az esőben nem kell aggódnom, hogy beázik, vagy ha véletlenül a vízbe esik, akkor sem romlik el. Természetesen nem érdekel semmilyen elem-faló lámpa, és szívesen venném, ha a tápegység újratölthető lenne. Ideális esetben USB-n keresztül, például power bankról vagy más forrásból. Végül, de nem utolsósorban nagyon sajnálnám, ha a fejlámpa tönkremenne rögtön az első leejtés után…

Piros fényre állítva nem ijeszti meg a halakat

Hát, nem kevés amit kérek, tudom, de ha valamire már költök, akkor azt akarom, hogy az tartós legyen és megbízhatóan működjön. Nem szeretnék nagy összegeket fizetni csak a céglogóért, vagy a drága csomagolásért, amire nincs is szükségem. Gondoljátok, hogy nem lesz könnyű ilyen fejlámpát találni? Hiba! Ma már csak annyit kell tenni, hogy beírod az igényeid a keresőbe, és már csak úgy ömlik rád az információ. Már csak a választás marad hátra. Én a www.kronium.hu webshop kínálatában találtam meg azt a Fenix lámpát amit kerestem. Ez a márka nagyon gyorsan megbecsülést szerzett a piacon, elsősorban a lámpák minőségének és tartósságának köszönhetően, mivel rendkívül extrém környezetben is használhatók. Éppen ezért gyakran használják őket a katonaságnál, a rendőrségnél, és az igényes outdoor sportok kedvelői is.

Fenix HM51R Ruby V2.0 a tökéletes választás

A Fenix HM51R Ruby V2.0  fejlámpa a második generációs, azaz a Fenix HM50R V2.0 termék továbbfejlesztett változata. Ez közvetlenül a helyi piacra tervezett modell. A gyártó figyelembe vette a modellre érkező visszajelzéseket és kéréseket. Akár 700 lumen fényáramot és 120 méteres hatótávot kínál, ami több mint elég az igényeimnek. A fejlámpa 1 db RCR123A vagy 1db CR123A elemet használ, és USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni. Egy újratölthető akkumulátor jár hozzá. Előnye a töltöttség jelző LED, aminek köszönhetően mindig tudni fogod az akkumulátor töltöttségi állapotát, ami természetesen függ attól, hogy milyen üzemmódban használod, ami 0,5-120 óra lehet. Vitathatatlan bónusz az akku gyors feltöltése, amely nulláról 100%-ra kb. 1,5 óra alatt érhető el.

Mint minden fejlámpa, ez is egy egyszerűen állítható pánttal van felszerelve, és nagy előnye, hogy a zseblámpa könnyen kivehető a tartóból. A rugalmas csipesznek köszönhetően bárhol máshol elhelyezheted a ruhádon, vagy zseblámpaként használhatod. Mágneses kupakkal fémtárgyakra is rögzíthető.

Erős csipesszel, és a mágneses kupakkal szinte bárhova felhelyezhető

Ez a nagyon kompakt fejlámpa könnyű, ütésálló, 2 m mélységig teljesen vízálló, erős, könnyen kezelhető. Az eredeti csomagolásban az akkumulátoron kívül egy tartalék O-gyűrű is található.

Egy kiadós eső sem probléma, és ha vízbe esik, sem kell újat venni. Két méterig vízálló, sokáig használható, masszív darab.

Azt kell mondanom, hogy teljesen meg vagyok elégedve ezzel a termékkel, és az én nem egészen szerény igényeimnek megfelelően mind minőségben, mind árban teljesen kielégítő. Azon emberek közé tartozom, akik nem követnek semmilyen divatot, de szeretem a minőséget, a funkcionalitást és a nem tolakodó dizájnt, és a praktikus megoldásokat.

Nem csak horgászatra tervezve

Nyilvánvaló, hogy ez a fejlámpa sokféle felhasználásra és nem csak horgászatra készült, ez csak egy ezek közül a lehetőségek közül. Így, ha van más szabadidős programod, ahol elkél a jó fény, akkor a Fenix HM51R Ruby V2.0 fejlámpa mindenképp egy jó választás.

Klasszikus fejlámpának és kiegészítő világításnak is használom, például éjszakai fogás fotózásánál. Ezt a lámpát biztosan tudod majd használni például a műhelyben, ahol a javítás során nehezen hozzáférhető helyeket kell megvilágítani, autóba is alkalmas és nem utolsósorban horgászhely villogóval történő kijelölésére éjszakai horgászatkor is tökéletes. Valójában nincs semmi, ami miatt panaszkodhatnék vagy hiányozna. Ha nem olyat keresel, ami nagyon specifikus, hanem egy minőségi és megbízható, tartós fejlámpát, akkor nincs min gondolkodni…

Tychler Milán, 2022.1.17.

(Szponzorált tartalom)