212 centis harcsát foglaltak le a rendőrök

balázsaweben

Kapitális, 212 centis, 53 kilós harcsát fogtak néhány napja, január 23-án Kiskörénél a Tiszán. A „horgászok” úgy gondolták, megtartják a halat, annak ellenére, hogy 2020 december 1. és 2021 február 28. között tilos a harcsát megtartani. Sőt, nem csak megtartják, hanem el is adják egy környékbeli étteremnek.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei az étteremnél érték tetten az elkövetőket, és lopás vétsége miatt eljárást indítottak a két horgász ellen. A rendőrség így számolt be az esetről:

A kapitális méretű harcsát a rendőrök lefoglalták

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két tiszaburai lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint, a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392. folyamkilométerénél csónakból horgászott 2021. január 23-án 13 óra körül, és a folyóból egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú szürkeharcsát fogtak ki.

A jogsértők a kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a kiérkező egyenruhások a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak a Kiskörei Rendőrőrsre. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, továbbá a szürkeharcsát lefoglalták. A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá eső halfaj, annak kifogása tilos. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Forrás: police.hu

“212 centis harcsát foglaltak le a rendőrök” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!