25 ország 300 csapatával kezdődik a világ legnagyobb pontyfogó versenye

balázsaweben

Vasárnap indul a jubileumi IBCC pontyfogó verseny a Balatonon

Tizedik, jubileumi alkalommal startol el az Adventer & fishing International Balaton Carp Cup, azaz az IBCC. A kedvező időjárási előrejelzések miatt sokan abban bíznak, hogy megdőlhet a balatoni pontyrekord.

Több mint 25 országból 300 csapat indul

Idén több, mint 25 országból érkeznek csapatok, Kazahsztántól Angliáig, Norvégiától Dél-Afrikáig a világ legnagyobb pontyfogó versenyére, amelyet április 21-27-ig kísérhetnek figyelemmel az érdeklődök. Ezúttal 300 csapat teszi próbára horgásztudását, „körbeülve” a Balaton szinte teljes partszakaszát. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat. A jubileumi verseny értékelésébe minden 10 kg feletti ponty számít, a legtöbbet fogó csapat pedig mesés főnyereménnyel is gazdagabb lehet. Ezen kívül a legnagyobb tő- és tükörpontyot kifogó együttes is díjazásban részesül.

Új balatoni pontyrekordban bizakodnak a versenyzők

A hivatalos tórekordot idén márciusban a 34.8 kg-os, Fonyódnál fogott hallal állította fel Török Mihály. Akár ennél nagyobb pikkelyes is horogra akadhat a versenyen, ahol végletekig kiélezett, izgalmas küzdelemre számíthatnak az esemény követői.

Az IBCC történéseiről idén is élő televíziós közvetítés formájában tájékozódhatnak az érdeklődők, míg a friss fogási eredmények az ibcc.hu oldalon is nyomonkövethetők. A Fishing&Hunting televíziós csatornán három nyelven sugárzott, másfél órás adások, a verseny ideje alatt minden nap 20 órakor kezdődnek, bemutatva az aktuális versenynap legizgalmasabb történéseit, fejleményeit.

A megnyitó április 20-án, 15:30-kor a Club Tihany Wimbledon termében veszi kezdetét a sorsolással, másnap pedig a kihúzott horgászhelyeken kezdetét veszi a majd egy héten át tartó verseny.

A kereskedelmi célú halászat 10 évvel ezelőtti megszüntetése óta a Balaton halállománya egyre erősödik. A pontyok életfeltételeinek és súlygyarapodásának kedvez, egy az utóbbi években elszaporodott invazív kagylófaj, amely kiváló minőségű táplálékot nyújt az uszonyosoknak. Emellett a tudatos halgazdálkodás és a komoly halőrzés is hozzájárul ahhoz, hogy a világ pontyhorgászainak talán legvágyottabb helyszíne lett a magyar tenger.

Áll az IBCC sajtóközleményében, melyet eljuttattak hozzánk.

Nem lesz korlátozás a horgászatban

A Balatoni hal tájékoztatása szerint a behúzós horgászat az IBCC ideje alatt is engedélyezett, a versenyzők horgászhelyeinek kivételével. A partról való, dobós horgászat megkötés nélkül folytatható a versenyzők zavarása nélkül.

A gyakorlatban kérjük, hogy ha a hagyományos dobós módszerrel horgászó sporttárs egy versenyző csapat szomszédságában szeretne helyet foglalni, a horgászhelyek szükséges távolságáról (a bevetett készségek irányát és egyéb életszerű körülményeket figyelembe véve) egyeztessen a versenyző csapat egy tagjával. – tájékoztatott a BHNP Zrt

“25 ország 300 csapatával kezdődik a világ legnagyobb pontyfogó versenye” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. ELLENORZIK E AZ ETETO ES CSALI ANYAGOK MINOSEGET ES MENNYISEGET ESETLEGES KAROS ANYAGOK BEKERULESET VALAMINT A SZABAJSZEGOKET HOGYAN SZANKCIONALJAK

    Válasz

Szólj hozzá!