Itt az új Balatoni pontyrekord

balázsaweben

balatoni rekord pontyfogás 2024 03 16

Mindössze 4 hónap telt el az előző balatoni rekord ponty kifogása óta, most újabb rekordról számolhatott be a Balatoni Halgazdálkodási Zrt a facebook oldalán. Az új rekord 2016-ban már partra került, akkor Gödry Zoltán fogta ki, és a Sebi nevet kapta. Az akkori súlya 19,4 kg volt, mely ugyan szép méret, de a pontyrekordhoz kevés volt.

Új balatoni pontyrekord

Sebi, az új rekord ponty Vető Gellért tavaly novemberi 34,354 kilós bajszos rekordját utasította maga mögé. Az új rekord hal majdnem fél kilóval, egészen pontosan 446 grammal előzte meg a korábbi csúcstartót. A pontos súlya 34,8 kilogramm volt, így 8 év alatt 15,4 kilót szedett magára. A rekord fogásnak Török Mihály horgásztársunk örülhetett.

A szerencsés horgásznak gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Besétálós módszer volt a nyerő

A rekord pontyot a hajnali órákban, lassú húzós kapást követően sikerült besétálós módszerrel, dobva bejuttatott bojlis végszerelékkel partra terelni, mindössze 15 percnyi fárasztás után. A csali egy szem 24 mm-es banános-krilles bojli volt. A sikeres horgászat helyszíne Fonyód volt, azon belül pedig a szabadstrandon sikerült ezt a kapitális halat a partra terelni egy fotó erejéig.

A visszanegedés pillanatai

A hal természetesen visszakerült a Balatonba, melyrő a Balatoni hal munkatársai készítettek videót.

A fogáshoz gratulálunk!

Fotó és videó: Balatoni hal

Szólj hozzá!