Az orvhalász, aki semmiből sem tanul…

balázsaweben

Updated on:

orvhalász

A balatonberényi F. László nem ismeretlen a balatoni halőrök számára. Korábban már több alkalommal elkapták, amint épp emelőhálóval a zavarosban halászik. A férfi tavaly novemberben hagyhatta el a zárkát, amelyet orvhalászatért kapott. Májusban újra elkapták, és egy év, három hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott tettéért. Ez sem volt számára visszatartó erő, vagy a rácsokat, vagy az orvhalászatot szereti annyira, hogy újra rapsickodásra adja fejét.

A Balatonihal honlapján így számolt be az esetről:

A balatonberényi orvhalászt jól ismerik a halászati őrök, hiszen rendszeresen tetten érik. A korábbi sikertelen akciói után sem a módszeren, sem a helyszínen nem változtatott az elkövető, mindössze az általa használt eresztőháló lett némileg terjedelmesebb – hasonlóan a bűnlajstromához. A nádas szélén elhelyezett hálót két részletben próbálta meg kihúzni a partra, „munka” közben ugyanis megzavarta őt a közelben felbukkanó vitorlás és egy szörfös. Amikor úgy vélte, hogy nincsenek szemtanúk egészen a part közelébe vontatta a hálót, éppen a halőrök karjaiba érkezve.

 

Kisvártatva megérkeztek az időközben értesített rendőrök is, akik az 53 éves helyi férfit a helyszínen elfogták és előállították a Fonyódi Vízirendészeti Rendőrőrsre, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

orvhalász
A kép illusztráció!

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A halőröknek és a rendőröknek gratulálunk munkájukhoz! A férfiról pedig mindenki döntse el maga, hogy a rácsokért, vagy az orvhalászatért rajong, de valamelyik feltehetően annyira tetszett neki, hogy megérte a felfüggesztett ítéletét jó eséllyel letöltendőre cserélni. Ezzel egy időre kivonva őt a forgalomból.

ELŐZŐ

Törpeharcsa

KÖVETKEZŐ

Rapala csomó

Szólj hozzá!