Rapala csomó

balázsaweben

Updated on:

rapala csomó kötése

A rapala csomó elsősorban a pergető horgászok számára szükséges horgászkötés. Természetesen bármit felköthetünk a rapala csomóval, aminek füle van, de erre sokkal jobb megoldások is vannak, pl a clinch csomó. A rapala csomónak a pergető horgászok csalivezetése miatt van létjogosultsága a műcsalis horgászatban.

Ezt a csomót használva a műcsali sokkal élethűbben, szabadabban mozgatható a vízben, jobban imitálja a kishal mozgását. A rapala csomónál ugyanis nem szorul rá a csomó a fülre, hanem felette, a zsinóron található maga a csomó.

Rapala csomó kötése

  • Első lépésként készíts egy egyszerű csomót a zsinórra, de ne húzd meg!
Rapala csomó kötése első
Készíts egy egyszerű csomót a zsinórra, de meg ne húzd!

[cmamad id=”2197″ align=”none” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

  • Második lépéskén a szabad zsinórvéget fűzd át a műcsali orrán lévő karikán! A szabad zsinórvéget fűzd át az első lépésben elkészített csomón úgy, hogy a főzsinórod alatt vezesd át, ahogy a képen is láthatod!Rapala csomó kötése harmadik

Második lépésként fűzd át a műcsali orrán lévő karikán a zsinórt. Az elkészített csomón húzd át a zsinórt a képen látható módon

[cmamad id=”2197″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”2198″ stg=””]

A rapala csomókötés harmadik lépéseként a szabad zsinórszálat 4-5 menettel tekerd körbe a főzsinóron, majd vezesd vissza közvetlenül a csomó alsó része felett, ahogy a kép is mutatja!

Rapala csomó kötése harmadik
4-5 menetben tekerd körbe a főzsinóron a szabad zsinórvéget, majd vezesd vissza a szálat a hurkon
  • Húzd szorosra a kötést, a felesleges zsinórvéget távolítsd el. Ezzel elkészültél a rapala kötéssel! Ha nem fonott zsinórral készíted, akkor feltétlenül nedvesítsd meg, mielőtt szorosra húznád!
Rapala csomó kötése negyedik
Így néz ki az elkészül rapala csomó!

[cmamad id=”2197″ align=”none” tabid=”2198″ mobid=”2198″ stg=””]

A rapala csomó kötése nem bonyolult, sok pergető horgász használja ezt a kötést. Ha eddig nem ezt használtad, tégy vele egy próbát! Lehet csak egy kis szabadabb csalimozgásra van szükség ahhoz, hogy horogra csald életed halát!

Rapala csomó videó

 

Szólj hozzá!