Balatonfüred horgászat

balázsaweben

Updated on:

balatonfüred horgászat

A Balaton északi partján található település, Balatonfüred horgászat szempontjából is tartogat lehetőséget a horgászni vágyó látogatóinak. Balatonfüredet a Balaton fővárosaként is szokták emlegetni. A horgászaton kívül számos egyéb programot kínál az odalátogató vendégeknek. 

Minden évben itt rendezik meg a komoly hagyományokkal bíró, hosszú múltra visszatekintő Anna bált, és az idén 50. Kékszalag vitorlás versenyt is. Az ide látogatók számos más kultúrális és szórakoztató programmal is találkozhatnak, ha a nyáron néhány napot szeretnének itt eltölteni. És ha van horgász is a családban, Balatonfüred horgászat nyújtotta lehetőségeit is érdemes számba venni.

Balatonfüred horgászat – Balatonfüred horgászhelyek

Az északi parton a nyári időszakban is eredményesebb lehet a horgászat, hiszen ezen a partszakaszon jelentősen mélyebb a víz. Itt is igaz, hogy nyáron főképp az éjszakai, hajnali órákban számíthatunk nagyobb halakra. A nagyon tiszta vízbe nem mindig merészkednek partközelbe a nagyobb testű halak. De keszegfélékre egészen biztos, hogy számíthatunk akármikor is horgásszunk. A balatonfüredi horgászhelyek, mint a legtöbb balatoni horgászhely esetében szabad partszakaszok, strandok és hajókikötők. 

Balatonfüred horgászhelyek – Tagore sétány

A Tagore sétány egy indiai költőről kapta a nevét, teljes nevén Rabindranath Tagore, egy gazdag család sarja, aki apja akaratával szembeszegülve ügyvéd helyett költő lett. 1913-ban irodalmi Nobel-díjat kapott, tehát feltehetően érdemes volt apjával tengelyt akasztania emiatt. Ennyit a történetről, térjünk vissza Balatonfüred horgászatához. A Tagore sétányon egész évben horgászhatunk, de fontos tudni, hogy rengeteg turista keresi fel ezt a helyet, ez Balatonfüred egyik nevezetes helye. Mindig nézzünk a hátunk mögé bedobás előtt, mielőtt egy német turistát behajítunk a vízbe, rosszabb esetben eltörjük benne a botunkat.

Balatonfüred horgászat – Eszterházy és Kisfaludy strand

Az Eszterházy és a Kisfaludy strand a balatonfüredi horgászhelyek közül nem horgászható egész évben. A Balatonon elsősorban a turisták, nyaralók, strandolók és nem a horgászok igényeit tartják szem előtt. Ezért nem dobálózhatunk sajnos, vagy inkább szerencsére a strandolók között kedvünkre ezeken a területeken strandszezonban. Marad a Tagore sétány, a hátul szotyizó turistákkal, vagy tovább állhatunk a következő balatonfüredi horgászhelyre.

Balatonfüred horgászhelyek – Hajókikötő

Mint a nevében is benne van, a balatonfüredi horgászhelyek között a hajókikötő elsősorban a hajók kikötésére szolgál. Hiába irritálhatja egy-egy vitorlás a horgászt, sajnos a kikötőben ők az urak. Ezért nem tanácsos őket kanálólommal dobálni, ha nem tetszik amit művelnek. Ha fentiekből nem derült ki, akkor ezen a területen egész évben horgászhatunk, de a hajóforgalmat nem szabad zavarnunk.

balatonfüred horgászhelyek
A hajókikötő egész évben várja a horgászokat

Válaszd bármelyik balatonfüredi horgászhelyet, élvezd ki a pecázás minden percét. A Balaton északi partján fekvő város mesés, a Magyar Tenger a természet csodája. Ha lehetőséged adódik rá, semmiképpen ne hagyd ki a balatonfüredi horgászat örömeit!

 

 

“Balatonfüred horgászat” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Tisztelt Pecacsarnok!

  Füredi horgászként most először léptem kapcsolatba Veletek.
  Örülök, hogy szeretett városunkról szépeket írtok!
  Jó lenne, ha az általános horgászhely ismertetéshez egy kis aktuális dolog is belekerülne.
  Pl. milyen halfajok mennek most a füredi mólón….Ebben segíteni tudnék én is, aki gyermekkorom óta horgászom itt.
  Még egy megjegyzés: a hindu költő neve helyesen Tagore és nem Tragore és kiejtése tagor.
  Jó fogást, kellemes pecázást kívánok
  Pali bácsi

  Válasz
  • Kedves Pali bácsi!

   Köszönjük az észrevételt, javítottuk a nevet!
   Megköszönnénk, ha helyi pecásként tudna néhány tanáccsal segíteni.
   Szivesen közzétesszük az oldalon, ez nagy segitség annak, aki odalátogat.
   Sajnos minden helyet nem tudunk kiprobálni, pedig kedvünk lenne. De sajna más elfoglaltságaink is vannak.
   Ha úgy gondolja, hogy szivesen írna erröl a témáról, akkor várjuk a pecacsarnok@gmail.com e-mail cimre!
   Üdv,
   Balázs

   Válasz

Szólj hozzá!