Csökkentik az RSD vízszintjét

balázsaweben

Csökkentik az RSD vízszintjét belvíz esetén tartandó üzemvízszint mértékéig, napi 10 centiméteres lépcsőfokozatonként- számolt be facebook oldalán RDHSZ. A vízszint csökkentésére a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság utasítása miatt kerül sor, mely a gyakorlatban kb 30 cm-es vízszint csökkentést jelent.

További intézkedésig marad a vízszint

Az RDHSZ facebookon közzétett bejegyzésében megosztotta az üzemvízszint csökkentésének elrendeléséről küldött levelet, melyben ez áll:

Tájékoztatom, hogy az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kérte a határzsilipeink zárását, ennek megfelelően, sajnálatos módon, az RSD üzemvízszintjét belvíz esetén tartandó üzemvízszintre szükséges lecsökkenteni.
Ennek megfelelően kérem, hogy napi 10 cm-es lépcsőfokozatokban az RSD üzemvízszintjét a belvíz esetén tartandó üzemvízszintre lecsökkenteni szíveskedjen jelen levelem kézhez vételét követően, további intézkedésemig.
A belvíz esetén tartandó üzemvízszint a Tassi vízmércék nullpontállítása miatt továbbra is 95,68 mBf. szintet jelent, azonban a helyi vízmércén ez a szint 646 cm leolvasásnak felel meg. A Kvassay-zsilipi RSD vízmércén a belvízi üzemvízszint változatlanul 111 cm-t jelent.
A rendelkezés, mint a levélben is olvasható, további intézkedésig érvényben marad.

Az eredeti bejegyzést itt megtalálod:

Szólj hozzá!