Csuka a motortérben, megérzés buktatta le a szabálytalan horgászt

balázsaweben

csuka a motortérben

Egy megérzés buktatta le azt a horgászt, akit a Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szervezet Szövetségének halőrei ellenőriztek 2024. január 06-án. A férfira sötétedéskor lettek figyelmesek az ellenőrök, aki kivilágítatlan autóval az Ős – Köselyről a dúlőúton érkezett a Keleti – főcsatorna hidjához.

A horgászt ellenőrzés alá vonták, aki átadta érvényes horgászengedélyét, amely első ránézésre nem mutatott szabálytalanságot, hiszen rendelkezett érvényes állami és területi horgászengedéllyel egyaránt. A férfi azt állította, hogy sporthorgászati szándékkal volt a parton, halat nem tartott meg. A halőrök megérzése azonban helyesnek bizonyult.

A halőrök átvizsgálták a jármű utas- és csomagterét is, amiben szabályosan szállított élő csalihalakat, és a horgász felszereléseit találták. Egy megérzés alapján a szövetség munkatársai kinyittatták a jármű motorterét is, amelyben 2 db, még tisztítatlan csukát, valamint két db már megtisztított, csukatörzset találtak.

csuka a motortérben hajú horgász

A szabálytalanság elkövetője ellen eljárást indítottak, tettéért eltiltásra és pénzbírságra számíthat. A büntetés kiszabása az illetékes halgazdálkodási hatóság feladata lesz. A rutinos és szemfüles halőröknek ezúton is gratulálunk!

(Fotó: Hajdú horgász)

Szólj hozzá!