Fogási napló leadása 2024

balázsaweben

fogási napló leadása 2024

A fogási napló leadása 2024 évben is, mint minden évben, továbbra is kötelező. Ha elfelejted leadni, többet kell fizetned majd, ha ki akarod váltani a horgászengedélyt a későbbiekben. 

Mit kell tenni a fogási naplóval leadás előtt?

A fogási napló leadása előtt a 7. oldalon található Éves összesítést ki kell tölteni, azaz összeszámolni, hogy az érvényességi idő alatt hány napot töltöttél horgászattal és beírni „Az évben horgászattal eltöltött napok száma” részbe.

A 38-43 oldal között található V. Éves fogásösszesítő táblázat. Ide fel kell tüntetned:

  • Vízterület nevét és víztérkódját
  • A felsorolt halfajok adott vízterületen fogott darab számát és összsúlyát
  • A 43. oldal alján az adott halfajokból fogott összesített súlyt kell beírni

Hol kell leadni a fogási naplót?

A fogási naplót két helyen lehet leadni:

  • Annál a horgászegyesületnél, ahol kiváltottad az előző évi engedélyed
  • Annál a horgászegyesületnél, ahol kiváltod az aktuális évi horgászengedélyed

Pl.: Ha én 2023 évben a Gipsz Jakab HE tagja voltam, és nem akarom még kiváltani a 2024-es engedélyt, de itt a fogási napló leadásának határideje, akkor elmegyek a horgászegyesületemhez és leadom a fogási naplót. Az utolsó oldalán található igazolást az egyesületnél kitöltik, lebélyegzik és átadják nekem. Ha ki akarom majd váltani az engedélyt, ezzel tudom igazolni, hogy határidőben, hiba nélkül leadtam a fogási naplómat 2023 évre vonatkozóan, illetve a HORINFO rendszerbe is rögzítésre kerül.

Ha nem annál a horgászegyesületnél szeretnék tag lenni 2024-ben, ahol 2023-ban egyesületi tag voltam, akkor 2024 február 28-ig annál a horgászegyesületnél kell leadni a fogási naplót, ahol tag szeretnék lenni. Egyesület váltáskor nincs lehetőség a horgászengedély későbbi kiváltására, a napló leadásával egyidejűleg ki is kell váltani az engedélyt.

Fogási napló leadásának határideje 2024-ben:

A fogási napló leadásának határideje évtizedek óta nem változik. A napló leadására szankció nélkül mindig a tárgyévet követő év február 28-ig van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a 2023-as fogási napló leadási határideje 2024 február 28.

Turista fogási napló leadása 2024

A turista fogási naplót a turista engedély lejáratát követően 30 napon belül meg kell küldeni a MOHOSZ-nak. A turista horgászengedély fogási naplóját a horgaszjegy.hu oldalon lehetésges feltölteni a rendszerbe, és beküldeni. Ha elmulasztod a leadását, a következő évben nem válthatsz majd turista horgászengedélyt.

Mi történik, ha nem adod le határidőben a fogásit?

Ha elmarad a fogási napló leadása 2024-ben, csak emelt áron válthatod ki a következő engedélyt, függetlenül attól, hogy melyik évben váltod ki legközelebb. A szankció 2024-ben 5000 forint, így ennyivel magasabb áron váltható ki az engedély, mint a normál árú horgászjegy. 

Szólj hozzá!