Horgászhelyek Tihany községben

balázsaweben

Horgászhelyek tihany

A balatoni horgászhelyek Tihany községben is, mint minden balatoni településen várják a horgászokat. Ez a levenduláról és az apátságáról elhíresült csodálatos település nem csak a Balaton adta horgászati lehetőségeket nyújtja. A horgászat Tihany községében a Belső tavon is lehetséges.

Horgászhelyek Tihany – szabad partszakaszok

A horgászhelyek Tihanyban a szabad partszakaszok tekintetében egész évben várják a horgászni vágyókat. Egyetlen kikötés van, hogy a horgászat során tekintettel kell lenni a gyalogos forgalomra. A parti sétányt elfoglalni nem szabad, a gyalogosok haladását akadályozni tilos.

Tihany horgászat – Hajókikötő

A tihanyi horgászat a Hajókikötőben egész évben megengedett. A horgászat során figyelemmel kell lenni a hajóforgalomra, azt zavarni nem szabad. Ezen a horgászhelyen kizárólag a móló horgászható és csak a nyílt víz fel. Bármennyire is nagy a kísértés egy-egy nem szimpatikus hajós kanálólommal való megörvendeztetése, ne tegyük. A hajókikötőben ők számítanak az első számú vendégnek.

Horgászhelyek Tihany rév

A horgászhelyek Tihany révnél is megengedett. Egész évben hódolhatunk itt horgász szenvedélyünknek. A hajóforgalmat itt sem zavarhatjuk, és a kanál ólom itt is maradjon horgászeszköz. Tihany horgászat nyújtotta lehetőségei közül ez a hely az egyik legígéretesebb. Dobótávolságra elérhető innen a Tihanyi-kút.

Tihany Belső tó horgászat

A Tihanyi Belső tó egy vulkanikus eredetű, magas alkalikus sótartalommal bíró tó. A Balatonnal semmilyen módon nem áll összeköttetésben. 28 méterrel fekszik magasabban, mint a Balaton. A vize zavaros színű, fél méternél mélyebbre sehol sem lehet lelátni. Ennek köszönhetően, mivel a fény nem jut le a fenék közelébe, a hínárfélék sem terjedtek el benne.

horgászhelyek tihany belső tó
A horgászat Tihany Belső tavon is megengedett

Érdekessége, hogy korábban a teljes tó felületét nád borította, meg 1940-1950 között ismeretlen okokból eltűnt. Napjainkra csak a tó partjainál találhatunk nádat. Egy igazi kuriózumnak mondható tó az országban, talán nincs is még egy ilyen tó. Az 1960-as évektől, mint ponttyal bőségesen telepített horgásztavat emlegetik. Ide külön napijegyet kell váltani, a balatoni horgászengedély nem érvényes.

A horgászhelyek Tihanyban több okból is vonzóak lehetnek. A család horgászrésze hódolhat szenvedélyének, míg a család többi tagja megnézheti Tihany horgászat adta lehetőségein kívüli látnivalókat, részt vehet a tihanyi programokon.