Lehalásszák a Pátkai víztározót, tilos lesz a horgászat

balázsaweben

pátkai víztározó hofesz tilos horgászni

A Pátkai víztározón kialakult halpusztulás után lehalásszák a tavat, és teljesen leengedik annak vizét. A víztározóban tetemes mennyiségű hal pusztult el az utóbbi időben, amelyről korábban itt beszámoltunk. A víztározó vizének leengedését még 2023 december 19-én kezdték meg, ezzel segítve a Velencei tóból vízszintjének helyreállítását.

A víztározóval kapcsolatban sok kérdés merült fel, egyértelműen még nem tudják, hogy mi okozta a tömeges halpusztulást. A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége a mai napon kiadott közleménye szerint a tározót teljesen leeresztik, miután a benne lévő halakat lehalásszák.

A halakat a törvényi előírásoknak megfelelően a szövetség által kezelt állami vízterületekbe helyezik át. A halakból kerül Fehérvárcsurgóra, Sárszentmihályra, a Palotavárosi tavakba, Nádorba, a Duna Fejér Megyei szakaszába.

Tilos lesz horgászni

2024 február 1-től, a 2023-as területi engedélyek lejáratát követően a horgászatot megtiltják a vízterületen, 2024-re nem értékesítenek területi jegyet a tározóra. Aki ennek ellenére mégis horgászik, jogszabályt sért és jogi következményeket von maga után a cselekménye.

Szólj hozzá!