Ottó bácsi villantói

balázsaweben

otto bacsi villantoi

Mennyi minden lehet abból, ha elviszünk magunkkal egy gyermeket pecázni. Egy életre szóló élményt adhatunk neki egy ezzel, és ha sikerül megszerettetni vele a horgászatot bármi kisülhet belőle. Így történt ez Ottó bácsival is, még gyermek korában, mikor édesapjával kilátogattak a Bakonyér partjára. A pergető horgászat képviselői számára pedig mára nem ismeretlenek Ottó Bácsi Villantói.

Ottó bácsi villantóinak története

Úgy kellene kezdeni, hogy az egész egy éhes kisfiúval kezdődött… – bár ez történetünk szempontjából egyáltalán nem érdekes, mert amikor négyévesen a Bakonyérból atyai segédlettel kiemelte az első kövi csíkot, Ottó bácsi nem volt éhes.

Évekkel később,amikor a szemesi mólóban megfogta első csukáját egy nevesincs támolygó villantóval, akkor viszont igen. Az első csuka áprilisban, ívás után jött, és alig érte el a kilót. Ez volt a kezdet és a vég: a kedvenc csali a támolygó villantó lett. Ez Ottó bácsi történetének egyik fele.

Ottó bácsi villantóiA másik fele tizenéve villantókalapálással kezdődött. Készültek jobb és rosszabb kanalak, fogtak több és kevesebb csukát, balint, sőt még kősüllőt is.

Az elajándékozott támolygókat megbecsülték, ha úgy adódott megsiratták, vagy annyira féltették, hogy nem is mertek velük horgászni. Ezért döntött úgy Ottó bácsi, hogy csinál saját villantót, de nem csak magának, másoknak is.

Ottó bácsi villantói
Igényes megjelenés, kiváló munka

Ottó bácsi villantó típusok: LUTRA, KELE, UNKA, TASS MESTER, BEREK, MATULA, ATOM

A sorban az első a LUTRA, egy pillekönnyű, lassan libegő, igazi csukás kanál. Ezután megérkezett KELE is, Ottó bácsi villantóinak következő tagja. Egy klasszikus forma – kicsit megbolondítva! Ezt új típusok követték, mire 2017-re összeállt a jelenleg 7 típusból álló villantó család, aminek tagjai: LUTRA,KELE,UNKA,TASS MESTER,BEREK,MATULA,ATOM.

ottó bácsi villantói
Igazi remekművek
Ottó bácsi villantói
Nem csak a horgászok, a halak is szeretik

És a történetnek még közel sincs vége…

 

Elérhetőségek:

ELŐZŐ

Pontos etetés

KÖVETKEZŐ

Cralusso

Szólj hozzá!