Ragadozó telepítések a KHESZ vizein

balázsaweben

khesz csuka süllő telepítés

A Kőrösvidéki Horgászegyesületek Szövetségének kezelésébe tartozó vízterületeken több helyen is ragadozókat telepítettek februárban. A horgászok nagy örömére a vizekbe süllő és csuka is egyaránt került. A telepítéseket február 6-10 között végezték.

A telepítések első ütemében csukákat telepítettek, melyek súlya 0,4-0,6 kg közötti volt. Érdekesség, hogy a halak 1000-1100 kilométert utaztak, mielőtt új otthonukban szabadonengedték őket. A csukákat az a következő helyszíneken engedték a vízbe: Kákafok, Bsz. Sirató, Dögös-Kákafok, Veker, Németzug, Fűzfás, Hantoskerti, Torzsás, Gy. Sirató, Csókás, Peres, Hortobágy-Berettyó, Kettős-Körös, Berettyó, Élővíz-csatorna, Fás tó, Gerlai holtág.

csukák telepítése a khesz vizeibe
Csukák úton az új otthonuk felé

A második ütemben összesen 150 kiló süllő került a vizekbe, melyeknek átlagsúlya 40 dekagramm volt. A süllők tekintetében a KHESZ termelő partnerének teljes rendelkezésre álló készletét a vizekbe engedték, több süllő telepítésére nem volt mód. A halak a Hantoskerti és Németzugi holtágakba kerültek, a szövetség a telepítések folytatását ígéri.

(Forrás, fotók: KHESZ)

Szólj hozzá!