Rekord mennyiségű süllő került a Balatonba

balázsaweben

Befejeződtek a Balatonon a 2023-as év telepítései. Az idénre vállalt 300,000 kilogrammos ponty telepítést is sikerült meghaladni, összesen 301.337 kiló ponty került a Balaton vizébe idén. Ennél is kiemelkedőbb a süllő telepítése, melynek vállalt mértéke 2023-ra 6000 kg volt. A Balatoni Hal idei telepítései során összesen több, mint a duplája, 13.395 kiló süllő került a tóba.

Mint minden évben, idén is folyamatosan nyomon követhettük a Balatoni Hal telepítéseit. A facebook oldalukon folyamatos bejelentkezések mellett engedték a vízbe a halakat.

A mai napon háromnyaras pontyokat, és egynyaras süllőket is telepítettünk a Balatonba! A mai fuvarokkal együtt pontyból idén összesen 301.337 kg-ot engedtünk a tóba, így sikeresen meghaladtuk a 300.000 kg-os éves telepítési kötelezettségünket. Süllőből a mai adaggal együtt idén összesen 13 395 kg került a Balatonba, ami több, mint duplája

Az éves, 6000 kg-os telepítési kötelezettségünknek, így mindenkori rekordot jelent! A mai süllőtelepítés a Bakony-Balaton Horgász Szövetség anyagi támogatásával valósult meg, ez úton is köszönjük nekik!!

A bejegyzésükben ígéretet tettek arra, hogy ahogy eddig minden évben, idén is elkészítik a telepítésekről szóló összefoglalót. 

Szólj hozzá!