Szántód horgászat

balázsaweben

Szántód horgászat

A Balaton déli partján fekvő település, Szántód horgászat szempontjából is kínál lehetőséget az ott nyaralók számára. A falusias jellegű, csendes, nyugodt település jelentős hajóforgalmat bonyolít köszönhetően a Szántódi révnek.

Könnyedén és gyorsan juthatunk át Tihanyba, ha az északi parti város látnivalóit is szeretnénk megnézni. Ha már átmegyünk, érdemes Tihany horgászhelyeit is kipróbálni, hiszen az északi parton jelentősen mélyebb a víz.

Szántód horgászat –  Szántód rév

Szántód horgászati lehetőségei közül az egyik legígéretesebb a Szántód rév állomás mólói. Az amúgy sekélyebb vizű déli part itt jelentősen mélyebb a rév közlekedés érdekében. Ezt a mélyebb vizet kedveli szinte az összes halfaj. Jó eséllyel találkozhatunk ponttyal, keszegfélékkel, de a pergető horgászok eredményesen pergethetnek a balatoni ragadozó halak fajtáira is. Horgászni csak a hajóforgalom zavarása nélkül szabad, egész évben.

Szántód horgászat rév
Szántódon a rév állomás remek horgászati lehetőséget biztosít

Szántód horgászat –  Szántód Kőröshegy (Balatonföldvár) szabad strand

A szabad strand területileg Balatonföldvárhoz tartozik, azonban e két település szinte egybeér. Szántód Kőröshegynél található szabad strand Szántód horgászatánál szintén szóba jöhető horgászhely, azonban kizárólag a strandolók zavarása nélkül lehetséges. Itt található a szántódi ősnádas is, mely remek haltartó hely. Ha van lehetőség, érdemes itt csónakkal, vagy stégről próbálkozni.

Szólj hozzá!