Területi horgászengedély

balázsaweben

területi horgászengedély

A horgászat megkezdéséhez szükséged lesz egy területi horgászengedély kiváltására is. Ezt minden vízkezelő eltérő árakon  értékesíti, és más-más időtartamra szólnak. Fontos tudnod, hogy gyakran az általános horgászrendtől eltérő szabályozás betartásával horgászhatsz egy-egy horgászvízen, ezért mindig olvasd el a területi jegyen az adott vízre vonatkozó szabályokat

Területi horgászengedély kiváltása

A területi horgászengedélyed kiváltásának feltétele, hogy horgászvizsgával, érvényes horgászengedéllyel és fogási naplóval rendelkezz, valamint legyen nálad fényképpel ellátott személy azonosításra alkalmas okmány (személyi, jogosítvány). Mindig olvasd el a területi horgászengedélyen szereplő szabályozást, mert ez sok esetben eltérhet az általad megszokottól!

Területi horgászengedély főbb fajtái

A megyei szövetségek és horgászegyesületek, illetve a vízkezelők a kezelésükben lévő vízterületekre eltérő áron, és eltérő szabályokkal értékesítik a területi horgászengedélyeket. Legáltalánosabban a következő típusú és érvényességű területi horgászengedélyekkel találkozhatsz:

  • egy napos, érvényessége: kiváltástól számított 24 óra
  • három napos, érvényessége: kiváltástól számított 72 óra
  • tíz napos, érvényessége: kiváltástól számított 240 óra
  • éves ,érvényessége: tárgyévet követő év január 31.

Egy napot 24 órával kell számolni, tehát ha az egy napos területi horgászengedély érvényessége 2018. április 1-én 9 óra 00 perckor kezdődik, akkor annak érvényessége 2018. április 2-án 09 óra 00 perckor jár le.

területi horgászengedély
A horgászathoz szükséged lesz minden esetben területi horgászengedélyre is!

Területi horgászengedély kiváltása online

A területi horgászengedélyedet online is kiválthatod , egy rövid regisztrációt követően. Ebben az esetben csak bank- vagy SZÉP kártyával fizethetsz érte, és kinyomtatva, magadnál kell tartanod a kiváltott területi jegyedet a horgászengedélyeddel, fogási naplóddal, és személyes okmányaiddal egyben. A területi horgászengedélyt itt válthatod ki online.

Ha nem online formában szeretnéd kiváltani a területi horgászengedélyed, a MOHOSZ által nyilvántartott értékesítési pontokat Itt találhatod meg.

Ne feledkezz meg a fogási napló vezetésének szabályairól sem, mert a fogási napló vezetése elengedhetetlen a horgászat megkezdéséhez!

 

ELŐZŐ

Amur