Zamárdi horgászat

balázsaweben

Updated on:

Zamárdi horgászat

A Balaton déli partján fekvő Zamárdi a balatoni turizmus egyik fellegvára. Ideális hely lehet családos nyaralásra. A város a turizmust szem előtt tartva számos olyan szolgáltatást vezetett be, mely az ott nyaralók kényelmét fokozzák. A strandokon vizes blokkok, a városban ingyenes orvosi ügyelet található. Nem meglepő, hogy Zamárdi horgászat terén is nyújt kikapcsolódási lehetőséget az odalátogató családoknak.

Zamárdi horgászat –  Zamárdi horgászhelyek

Zamárdi horgászat szempontjából mint a déli parton fekvő települések általában, főképp a felmelegedő, vagy lehűlő víz időszakában nyújt több lehetőséget a horgászatra. A déli parti településekre általánosan jellemző, hogy a strandokon sekély a víz akár több száz méteren keresztül. A halak a felmelegedett vizek idején inkább a mélyebb, hűvösebb részeket keresik. De nem kell aggódni, Zamárdi horgászati lehetőségei között találunk erre az időszakra alkalmas helyszíneket is!

Zamárdi horgászat – Zamárdi szabad strand, Zamárdi szabad partszakasz, Zamárdi autós camping

Zamárdi szabad strand a strandszezonon kívül teljes szakaszában horgászható. Nyáron, a fesztiválok rendezése miatt a partszakas igen jelentős részét lezárják, így ezekben az időszakokban nincs lehetősége horgászatra. A strandszezonban a mólókról engedélyezett a horgászat. Fontos azonban, hogy ilyenkor is a fürdőzők az elsőszámúak. A horgászat során a strandolókat nem szabad zavarni.

Zamárdi horgászata a szabad partszakaszon egész évben engedélyezett, de figyelni kell a fürdőzőkre, nem zavarhatjuk őket. Az autós campingben a vendégek számára engedélyezett a horgászat. Ideális hely lehet, ha kedveljük a sátorban alvást, és a horgászatot.

Zamárdi horgászat
A balatoni horgászat csodálatos élményekkel gazdagíthat minket.

Hol lehet horgászni a Balatonon?

Ha Zamárdi horgászat nyújtotta lehetőségei nem elégítették ki vágyainkat, ide kattintva  balatoni horgászhelyeket és számos hasznos információt találhatsz a balatoni horgászattal kapcsolatban. Ne feledd, hogy a Balatonon nem az általános horgászrend az irányadó, a Balatoni horgászrendet itt találod. Mielőtt megkezdenéd a horgászatot, mindenképpen olvasd el!

 

KÖVETKEZŐ

Széles kárász