Siófok horgászat

balázsaweben

Updated on:

Siófok horgászat

A Balatoni déli partján fekvő Siófok horgászat szempontjából is kínál lehetőséget az odalátogató nyaralók számára. Amíg a család nem horgászó tagjai a strandolnak, addig a család horgász tagjai is hódolhatnak szenvedélyüknek.

Siófok horgászat – horgászhelyek

Siófok horgászatához szükséges ismernünk a déli parti horgászhelyek sajátosságait. A Balaton ezen szakaszán a víz lassan mélyül, kifejezetten sekélynek mondható. A strandok, szabad strandok, horgászható partszakaszok a víz sekélysége miatt nyáron nem tartoznak a legjobb horgászhelyek közé. Bővebben olvashatsz a Balaton horgászatáról a Hol lehet horgászni a Balatonon? című írásunkban

Siófok horgászat – Aranypart szabad strand, Aranypart, kijelölt fürdőhely,

A strandokra általában elmondható, hogy egész évben horgászhatóak, de a nyári strandszezonban a fürdőzőket nem szabad zavarni. Nincs ez másképp Siófok horgászatánál sem. Az Aranypart szabad strandjára vonatkozik az előző szabály. Ezt a horgász megítélésére bízzák, de főszezonban sok értelme nem lenne a pancsolók között lógatni. Ez a Siófok horgászati szabályozás csak az Aranypartnak a Hermann Ottó utcától kelet felé eső részére igaz.

Aranypart kijelöl fürdőhelyei esetében a Táncsics M. utca és Hermann Ottó u. közötti szakaszán az alábbi szabályok szerint lehetséges a siófoki horgászat:

  • Szeptember 15. és május 15. között szabadon horgászható.
  • A május 15. és szeptember 15. közötti strandszezonban éjjel, 21:00 és 06:00 óra között szabad horgászni.

 

Siófok horgászat – Ezüstpart szabad strand, Ezüstpart kijelölt fürdőhely

A siófoki horgászat az Ezüstpart szabad strandján egész évben megengedett, amennyiben a fürdőzőket nem zavarjuk.  Az Ezüstparton kijelölt fürdőzőhelyekre ( Csongor utca és az Egry József utca közötti szakasz) a következő szabályok érvényesek:

  • Szeptember 15. és május 15. között szabadon horgászható.
  • A május 15. és szeptember 15. közötti strandszezonban éjjel 21:00 és reggel 06:00 óra között szabad horgászni.

Siófok horgászat – Cinegei Szabad strand

A cinegei szabad strand egész évben horgászható. Itt is igaz, hogy nem zavarhatjuk a fürdőzőket a horgászat során. Az időbeli megkötésekkel nem szabályozott partszakaszokon is okosabb megoldás, ha inkább a késő esti, vagy éjszakai siófoki horgászatot részesítjük előnyben. Ekkor a víz és a környék is jóval nyugodtabb, jobb esélyünk van a fogásra.

Siófok horgászat – Siófoki kikötő keleti mólója

A mólók többnyire a biztos pontok a balatoni horgászok életében. Télen nyáron egyaránt horgászhatóak, és a víz is jóval mélyebb, mint a strandi szakaszokon. Siófok horgászatra alkalmas területei közül itt bármikor horgászhatunk, egyetlen kikötés, hogy csak a nyílt víz irányába szabad horgászni, és nem zavarhatjuk a hajó forgalmat.

A balatoni horgászataink során csodálatos naplementékben gyönyörködhetünk

Siófok horgász napijegy

Siófokon horgász napijegyet bármelyik Balaton parti horgászboltban vásárolhatsz. Ha előre szeretnéd kiváltani, az oldalon találsz néhány horgászengedélyt értékesítő horgászboltot. Jegyedet akár on-line is kiválthatod, ha Siófok horgászat adta lehetőségeit szeretnéd kiaknázni!

 

 

 

ELŐZŐ

Jászkeszeg

KÖVETKEZŐ

Zamárdi horgászat