Füles horog kötése monofil zsinórral

balázsaweben

Updated on:

füles horog kötése monofil zsinórral

A füles horog kötése monofil zsinórral többféleképpen is történhet. Köthetjük a füles horgot clinch csomóval, csomó mentes kötéssel, és még jó pár egyéb horogkötési móddal. Ez a füles horog kötés kifejezetten monofil zsinórhoz ajánlott. Őszintén megmondva, nem tudom, hogy mi a neve, egy angol oldalon találtam. Bizonyára van neki, de enyhén nagyképűen elkeresztelhetjük pecacsarnok kötésnek is :).

A kötés a képek alapján okozott némi fejtörést, de a valóságban egy elég könnyen elkészíthető, és nagyon biztosan tartó kötést kötést mutatok be. A füles horog kötése monofil zsinórral néha könnyen szakadáshoz vagy szétcsúszáshoz vezet. Ez a kötés azonban azt gondolom, hogy nektek is bizonyítani fogja, hogy erős, megbízható horgászcsomó. A csomó a horog szárára kerül, és nem a fülre, ezáltal a terhelés a horogszárra kerül.

Füles horog kötése monofil zsinórral – a Pecacsarnok csomó

füles horog kötése monofil zsinórral
Ránézésre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Biztosan tartó horogkötés.
  1. Fűzzük be a zsinórt felülről a horog fülébe, majd rögtön fűzzük vissza a horog fülén a zsinórt. Figyeljünk arra, hogy a visszafűzött zsinórszál kerüljön a horog szára mögé közvetlenül.
  2. Az így kapott hurok külső szálát kezdjük el tekerni körbe a horogszáron. Arra figyeljünk, hogy a két, egymás melletti zsinórszálunk ne forogjon vele, csak a hurok külső részét kell rátekerni a horogra. Készítsünk 5-8 menetet.
  3. A rövidebbik zsinór szárat fogjuk a horog mellé, majd a hosszabbikat húzva szorítsuk meg a csomót nedvesítés után. Ezzel elkészült a füles horog kötése monofil zsinórral.

Egy két próbálkozás után hamar ráérzünk, még ha első pillantásra nehézkesnek is tűnik. Érdemes megtanulni. Ez a kötés valahol átmenetet képez a csomómentes horogkötés és a clinch csomó között. Próbáljátok ki ti is! Ha van neve, és te tudod mi az, kérlek oszd meg hozzászólásban!

Ha hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!

 

Szólj hozzá!