Horgászengedély érvényessége

balázsaweben

horgászengedély érvényessége

A horgászengedély érvényessége több részre osztható, mivel azok több részből állnak. A horgászengedély kiváltásakor az Egységes Állami Horgászokmányt, azaz az Állami horgászjegyet és Fogási naplót váltod ki. A horgászengedély érvényességénél ennek, és a területi engedélyednek, már amennyiben van, a lejárati ideje eltérő.

Meddig érvényes a horgászengedély?

A horgászengedély érvényessége minden esetben a tárgyévet követő év január 31. napja. Azaz a 2018-as okmányok esetében a horgászengedélyed érvényessége 2019. január 31.  Gyakran felmerül a kérdés, hogy a horgászvizsgánál van e érvényességi idő. A jó hír, hogy nincsen. Ha nem váltottál ki adott évben horgászengedélyt, de korábban már levizsgáztál, nem kell újra vizsgát tenned. Ehhez természetesen szükséges igazolnod azt, hogy van vizsgád. Ezt a korábbi horgászengedélyeddel tudod megtenni. Ha a horgászengedélyed érvényessége lejárt, és még mellé el is veszítetted, újra kell vizsgáznod.

Területi horgászengedély érvényessége

A területi horgászengedélyed érvényessége éves horgászengedély esetében szintén a tárgyévet követő év január 31-ig érvényes. A leginkább jellemző területi horgászengedélyek az évesen felül a következők:

  • Egy napos
  • Három napos
  • Tíz napos

Az fenti területi horgászengedélyek érvényessége 24 órával számítandó, azaz az egy napos területi horgászengedély érvényessége 24 óra, a három naposé 72 óra, a tíz naposé pedig 240 óra. A kiváltásakor feljegyzik az érvényességi idő kezdetét. Ha online váltanád ki magadnak, akkor te adhatod meg a területi horgászengedélyed érvényességének kezdetét.

KÖVETKEZŐ

Kecsege