Horgászengedély vizsga nélkül

balázsaweben

horgászengedély vizsga nélkül

Megszerezhető a horgászengedély vizsga nélkül? Régebben ennek nagy divatja volt, könnyen kiválthatta bárki a horgászengedélyt vizsga nélkül. A horgászat népszerűbbé válásával ez a lehetőség a legtöbb helyen megszűnt. Előre lejelentett, ezáltal ellenőrizhetőbb horgászvizsgák vannak manapság. Így nagyobb rizikót vállal egy egyesület, amely vizsga nélkül állítana ki engedélyt.

A horgászengedély kiváltása jelenleg kötelező mindenkinek, aki a horgászat világában szeretne elmélyedni. A legtöbb esetben a horgászengedély vizsga nélkül nem váltható ki. 

Horgászengedély vizsga nélkül – Kinek nem kell vizsgát tenni?

A jelenleg (2018-ban) hatályos jogszabályok alapján a horgászengedély vizsga nélkül váltható ki a gyermek horgászoknak. A gyermek horgásznak abban az évben kell először vizsgát tennie, amelyben a 14-ik életévét betölti.

A horgászengedélyt vizsga nélkül kiválthatja továbbá azon értelmi fogyatékos személy törvényes képviselője, aki a fogyatékosságot  igazoló okmányokat benyújtja. A horgászvizsga letétele alól mentesített, halfogásra jogosító okmányokkal rendelkező értelmi fogyatékos személy kizárólag 18. életévét betöltött, állami horgászvizsgával rendelkező személy folyamatos jelenlétében horgászhat.

Horgászvizsga nélkül válthatnak engedélyt továbbá a mozgásszervi, hallási fogyatékkal élők, a vakok, vagy gyengén látók egyaránt.

Horgászengedély feketén

Bizonyára van olyan egyesület, ahol ez még megoldható. Mi ebben egészen biztosan nem tudunk, és nem is akarunk segíteni. A horgászengedély vizsga nélkül olyan, mint a jogosítvány vezetési tudás nélkül. Egy horgászvizsgát letenni egyáltalán nem nehéz. Alapvető dolgokat kell tudni, amelyet egy kis tanulással gond nélkül el lehet sajátítani. Fontos is ezeket tudni, hiszen ha a horgászengedélyt vizsga nélkül váltjuk ki, és fogalmunk sincs a halakról, vagy a tilalmi időkről, könnyen meg is büntethetnek. Amely lehet akár pénzbüntetés, vagy horgászattól való eltiltás.

Szerintem neked sem hiányzik egyik sem. Ha horgászni szeretnél, tiszteld annyira a halakat, a becsületes horgászokat, és magadat, hogy nem akarod a horgászengedélyt vizsga nélkül kiváltani! 

A horgászengedély megléte mára kötelező minden horgászvízre, nincsenek már engedély nélküli horgásztavak! Enélkül neki se kezdj a horgászatnak, ez az alapja. A horgászengedély kiváltásáról bővebben itt olvashatsz.

“Horgászengedély vizsga nélkül” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Érdeklődni szeretnék, mi a helyzet azokkal a nem magyar állampolgárokkal, akik hosszabb ideig Magyarországon élnek és szeretnének horgászni?

    Válasz
  2. Érdeklodnék, hogy a vakok és gyengén látoknak van mentessége vizsga alol, vagy ugyan ugy kell vizsgázniuk mint a nem sérulteknek

    Koszonom a válszt

    Válasz

Szólj hozzá!