Végegyházi horgásztó

balázsaweben

végegyházi horgásztó csónak

A békés megyei kis településen, Végegyházán található a családias, baráti hangulatú, Végegyházi horgásztó. A környékbéli horgászok közös összefogásával megvalósult,  Végegyházi horgásztavat 2015-ben, pályázati támogatásokból, közös munkával hozták létre a Végegyházi Sporthorgász Egyesület tagjai. A tavon meglátszik a gondoskodás, a part és a környezet folyamatosan szépül, a vízszint mindig optimális.

Végegyházi horgásztó – Horgászat Végegyházán

A Végegyházi horgásztó egy hektár méretű, egyenletes meder viszonyokkal rendelkező horgászvíz. A tó két hosszabbik oldalán lehetséges a horgászat. A bejárathoz közelébe eső rövidebb végén egy betonozott, a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyet alakítottak ki. Ezt a helyet kizárólag a mozgásukban korlátozott horgászok vehetik igénybe. A tó túlsó vége kíméleti terület, ott horgászni nem szabad.

végegyházi horgásztó
A Végegyházi horgásztó igazán kellemes látványt nyújt a horgászoknak

A tó közepén nádtelepek találhatóak, melyek kettéválasztják a tavat. Ezzel biztosítva, hogy a Végegyházi horgásztavon a tó viszonylag kis mérete ellenére a szemben horgászók ne zavarják egymást. A horgásztó partján találhatóak esőbeállók, asztalok, padok és szeméttartó edények. A bejárat mellett egy nagyobb, fedett pavilon található, amely rendezvények esetén étkezésre, beszélgetésre kiváló helyszín. Ha a Végegyházi horgásztóra látogatunk, a távdobó horgászbotokat nyugodtan otthon hagyhatjuk, egy rövidebb bottal is eredményesek lehetünk.  A tó mélysége és a horgászandó távolság miatt kiválóan alkalmas a match, vagy picker botos horgászatra is.

végegyházi horgásztó versenyek
A meghorgászandó távolság miatt a Végegyházi horgásztavon a finomabb felszereléseket is bátran használhatjuk

Végegyházi horgászversenyek

Évente több alkalommal versenyt is tartanak. A Végegyházi horgásztó akár céges, magán horgászversenyek rendezésének helyszíne is lehet. Az egyesület erre lehetőséget biztosít azok számára, akik szeretnék barátaikkal, kollégáikkal összemérni horgásztudásukat.  Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a hagyománnyá vált 24 órás verseny. A verseny fődíja a vándorserleg, amelyet minden évben a legeredményesebb horgász tudhat magáénak.

végegyházi horgásztó versenyek
A Végegyházi horgásztavon a mindig optimális vízszintnek és a rendezett partnak köszönhetően kényelmesen lehet horgászni

Végegyházi horgásztó – napijegy árak

A horgásztavon kizárólag érvényes állami horgászengedély birtokában szabad.  Jegyek a horgásztó bejárata mellett, a halőr házban válthatók. A tó március 15-től október 31-ig tart nyitva, horgászni napkeltétől napnyugtáig lehet. Éjszakai horgászat alkalmanként engedélyezett, előre meghatározott időpontokban. A horgászat során felnőtt horgász két bottal, botonként kettő horoggal horgászhat. A pontymatrac és a fertőtlenítő használata kötelező. Darált etetőanyag csak etetőkosárban juttatható be, főtt szemes takarmány más eszközzel is bejuttatható. Etetőhajó használata nem engedélyezett. A további szabályok a tó horgászrendjében megtalálhatóak.

végegyházi horgásztó telepítés
A rendszeres telepítéseknek köszönhetően mindig számíthatunk a fogásra

A Végegyházi horgásztóban megtalálható a ponty, amur, csuka, kárász és keszegfélék. A rendszeres telepítéseknek köszönhetően  számíthatunk az eredményes horgászatra. A tóba főképp  horog érett pontyokat telepítenek a helyi és általános igényekhez igazodva.

Árak, elérhetőség:

  • Napijegy ár: 3000 forint (Elvihető nemeshal 2 db, 3 kg egyéb hal)
  • Éves engedély ár: 30000 forint (Évi 24 db ponty, 6 amúr, napi 3 kg egyéb hal)
  • Pontymatrac, fertőtlenítő bérlés: 300 forint
  • Cím: 5811 Végegyháza, Széchenyi u. 7.
  • E-mail: vssporthor@citromail.hu
  • Telefon: 06 30 648 0771
  • www.vegto.hu

Szólj hozzá!