Horgászengedély kiváltása 2021 árak és a legfontosabb tudnivalók

balázsaweben

Updated on:

horgászengedély 2021

A horgászengedély 2021-től is csak horgász regisztráció után, illetve a horgászkártya kiváltására kötelezettek esetében annak igénylését követően szabályos és lehetséges.

Fontos tudni, hogy a kártya fizikai megléte nem feltétele a horgászengedély kiváltásának, de az igen, hogy rendelkezzünk regisztrációval, és megfizessük a kártya költségét. Az erről szóló visszaigazolás birtokában jogosultak vagyunk a horgászokmányok kiváltására, ha megadjuk hat jegyű sorszámát kártyánknak.

Horgászengedély 2021 – Magyar Horgászkártya

Ebben a cikkben igyekszem ismertetni azokat a tudnivalókat, melyek az idei, 2021-es horgászengedély kiváltásához tudni kell. A horgászengedély 2021 évben a következők szerint váltható ki:

Horgászkártya regisztráció

2019.január 1-ét követően minden egyesületi tagságra kötelezett, vagy azt vállaló horgász számára kötelező a regisztráció. A gyermek horgászok számára nem kötelező, de kiváltható a horgászkártya.

A kezdetekkor a horgászkártya mellé küldtek egy csekket. Ez a Magyar Horgász újság előfizetési lehetősége volt, nem tudom, hogy még mindig küldik-e, mindenesetre nem kötelező befizetni!

horgászengedély 2021 horgászkártya
Ha kapsz a horgászkártya mellé egy csekket, csak akkor fizesd be, ha szeretnél előfizetni a Magyar Horgász újságra!

Horgászkártya kiváltása 2021

A horgászkártya kiváltása kétféle módon történhet. Online a horgaszjegy.hu felületén, illetve offline (személyesen) a regisztrációs pontok valamelyikén. A horgászengedély 2021 évi kiváltásának feltételéül megszabott kártya igényléséhez személyes adataink megadására van szükség. Ha korábban kiváltottad már a kártyát, természetesen idén nem kell újra kiváltanod, a 2021-es horgászengedély kiváltásakor is érvényes lesz.

Korábban jogsértő módon az adókártya szkennelt/fényképezett változatára is szükség volt, azonban ezt a jogsértő gyakorlatot megszüntették. (A MOHOSZ indoklása alapján azért volt szükséges az adóazonosító jel, mivel ez az egyetlen olyan azonosító szám, amely egyedi és nem változik) A horgászkártya regisztrációjához segítséget IDE KATTINTVA találhatsz.

Mit tartalmaz a horgászkártya?

A horgászkártya egy QR-kódot, nevünket, édesanyánk nevét, születési helyünket, időnket, a kártya kiállításának dátumát és érvényességét, valamit a kártya sorszámát tartalmazza. A horgászkártya kiváltásával jogot szerzünk a horgászengedély 2021 évi kiváltására. A kártya egyben tartalmaz egy biztosítást is, valamint különféle kedvezményeket biztosít tulajdonosának. 

A tavalyi évben a MOHOSZ tájékoztatása alapján 2020-tól több funkcióval is rendelkezik majd a horgászkártya, azonban ebből tudomásom szerint továbbra sem valósult meg semmi. 

Horgászkártya ára 2021

A horgászkártya ára 1732 ft +áfa, azaz 2200 forint. Az összeget online regisztráció esetén bankkártyával, személyes (offline) regisztráció esetén pedig postai csekken kell megfizetni a MOHOSZ részére. Ez a díj a kártya érvényességi idejére (kiváltástól számított 5. naptári év január 31.) szól. Tartalmazza a balesetbiztosítás díját, a kártya előállításának és személyre szabásának díját, valamint a postaköltséget.

Horgászkártya kézbesítése

A hivatalos információk alapján a Magyar Horgászkártya az igényléstől számított 30-60 napon belül legyártásra, és kézbesítésre kerül. Korábban ez a határidő jócskán kitolódott, amely a nagy mennyiségű regisztráció miatt történt, de folyamatosan készülnek és érkeznek a kártyák. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz. 

Horgászengedély 2021 árak

A horgászengedély 2021-ben nem változtak a 2020-as horgászengedély árakhoz képest.

A horgászengedély 2021-ban a következő részekből áll:

Állami horgászvizsga és vizsgabizonyítvány

 • Ára: 2019-től ingyenes, 2021-től digitális formában történik a vizsgáztatás

Kötelező horgász regisztráció és Magyar Horgászkártya

 • A horgász regisztráció díjmentes, a Magyar Horgászkártya ára 2200 ft öt évre

Horgászokmány tok

 • Megvásárlása nem kötelező, ára maximum 600 forint.

Egységes állami horgászokmány (EAH)

 • Állami horgászjegy: 3000 forint 
 • Fogási napló: 300 forint
 • Összesen az EAH 3300 forint
 • Szankciós (ha nem adtad le a fogási naplót időben): 6300 forint 
 • Kedvezményes Állami horgászjegy (gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos): Díjmentes

Egységes szövetségi hozzájárulás

 • Ára: 2000 forint
 • Mentesített ( gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos) : Díjmentes

Egyesületi tagdíj

 • Egyesületenként változó, de minimum 2000 forint.

A legolcsóbban tehát egy olyan horgász, aki időben leadta a fogási naplóját, nem vásárol tokot, nem rendelkezik horgász kártyával és az egyesület ahová belép a minimum tagdíjat kéri 9500 forintért válthatja ki idén az horgászengedély 2021 -ban. Ebből 2200 forint a Magyar horgászkártya ára öt évre. 

Ha már rendelkezel Magyar Horgászkártyával, a 2021-as horgászengedély kiváltásának ára minimum 7300 forintba fog kerülni.

Ha hasznosnak találod, oszd meg másokkal is!

Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok a 2021-es szezonban!

 

“Horgászengedély kiváltása 2021 árak és a legfontosabb tudnivalók” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. elmultam 73 é mozgás korlátozott vagyok megvan a 5 é kártyám tag vagyok az eggyik eggyesület nél van éves területi engedélyem de mégis határozottan drágának tartom az egész minden irományt mert semmit nem látok hogy hasznos dolgot csinálnának a be fizetett pénzek ből hová és mire költik ezeket a pénzeket???

  Válasz
 2. Teljesen jogos a kérdésed!Mindig látok orvhorgászokat, de ellenőröket nem.Már ott tartottam tavaj, hogy halat sem fogtam néhány törpén kívül!Azt is nehezményezem, hogy jegyvásárlás előtt képtelenség tájékozódni, hogy mettől-meddig érvényes az engedély?Sajnos a boltokban nincs idő a tájékozódásra!Tapasztalat.

  Válasz
 3. Sajnos nekem derült ki , hogy menyibe kerül az éves összevont területi horgász engedély 70 év felett ugyan annyi mint a rendes felnöt engedly azaz 74000 ezer vagy van e kor felett kedvezmény?

  Válasz
 4. Szintén nehezményezem hogy a duna bölcskei szakaszán orvhorgászok és orvhalászok is tevékenykednek, ennek ellenére semmi sem történik,sőt az ellenőrök ha jönnek kizárólag az engedéllyel rendelkező horgászokat próbálják bármi áron elmarasztalni vagy büntetni. Utolsó alkalommal is éjszaka jöttek ki hozzám egy kis elektromos gumicsónakkal ereszkedtek sem kivilágításuk sem mentőmellényük maszk nélkűl kijöttek hozzám miután semmibe nem tudtak belekötni volt pofájuk beirni az engedélyembe hogy a horgaszhely kivilágítására figyelmeztet.. mikor felhívtam a figyelmét hól járnak hálóval csak meghúzta a vállát és mentek is a túloldalra egy másik horgászhoz… ennyit az ellenőrzést végző emberekről…

  Válasz
 5. Még egy ekkora lehúzást mint amit itt a horgászokkal csinálnak az felháborító, kéne még horgászminiszter is aki a horgászkártyájával porozgat a lacknerrel miközbe a szájer gilisztáját fűzi… kovidos szennyvizes keszegeket meg egye meg a nép…már ha tud fogni…szégyen.

  Válasz
 6. Majd én azt tudom, hogy mire költöm a pénzetek! Aki kerdezni merészel annak betíltom a vizsgáját is! Micsoda modortalan népség, még kérdezget, hogy hogyan, mikor, meg miért! Menjetek csendesen horgászni, de csak nappal, mert este 8-ra legyél otthon! Cserébe fizesd ki a teljes árat!

  Válasz

Szólj hozzá!