Rapala csomó

Rapala csomó kötése

A rapala csomó elsősorban a pergető horgászok számára szükséges horgászkötés. Természetesen bármit felköthetünk a rapala csomóval, aminek füle van, de erre sokkal jobb megoldások is vannak, pl a clinch csomó. A rapala csomónak a pergető horgászok csalivezetése miatt van létjogosultsága a műcsalis horgászatban.

Ezt a csomót használva a műcsali sokkal élethűbben, szabadabban mozgatható a vízben, jobban imitálja a kishal mozgását. A rapala csomónál ugyanis nem szorul rá a csomó a fülre, hanem felette, a zsinóron található maga a csomó.

Rapala csomó kötése

  • Első lépésként készíts egy egyszerű csomót a zsinórra, de ne húzd meg!
Rapala csomó kötése első
Készíts egy egyszerű csomót a zsinórra, de meg ne húzd!
  • Második lépéskén a szabad zsinórvéget fűzd át a műcsali orrán lévő karikán! A szabad zsinórvéget fűzd át az első lépésben elkészített csomón úgy, hogy a főzsinórod alatt vezesd át, ahogy a képen is láthatod!Rapala csomó kötése harmadik

Második lépésként fűzd át a műcsali orrán lévő karikán a zsinórt. Az elkészített csomón húzd át a zsinórt a képen látható módon

A rapala csomókötés harmadik lépéseként a szabad zsinórszálat 4-5 menettel tekerd körbe a főzsinóron, majd vezesd vissza közvetlenül a csomó alsó része felett, ahogy a kép is mutatja!

Rapala csomó kötése harmadik
4-5 menetben tekerd körbe a főzsinóron a szabad zsinórvéget, majd vezesd vissza a szálat a hurkon
  • Húzd szorosra a kötést, a felesleges zsinórvéget távolítsd el. Ezzel elkészültél a rapala kötéssel! Ha nem fonott zsinórral készíted, akkor feltétlenül nedvesítsd meg, mielőtt szorosra húznád!
Rapala csomó kötése negyedik
Így néz ki az elkészül rapala csomó!

A rapala csomó kötése nem bonyolult, sok pergető horgász használja ezt a kötést. Ha eddig nem ezt használtad, tégy vele egy próbát! Lehet csak egy kis szabadabb csalimozgásra van szükség ahhoz, hogy horogra csald életed halát!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..