Az 5 legjobb zsinór összekötő csomó videóval

balázsaweben

5 legjobb zsinór összekötő csomó

A horgászatban gyakran van szükségünk két zsinór összekötésére. Ha dobóelőtétet szeretnénk készíteni, legyen az akár fonott, monofil, vagy fluorocarbon, mindenképpen ismerni kell valamilyen zsinór összekötő csomót. Ebben a cikkben megismerheted az 5 legjobb zsinór összekötő csomó, amelyekkel nem okozhat gondot már két zsinór összekötése!

1. A legkönnyebb zsinór összekötő csomó: Uni to uni csomó

Az uni to uni csomó talán a legismertebb zsinór összekötő csomó, sokan ismerik és szeretik. Bármilyen fajta zsinórok összekötésére alkalmas, és igazán hamar elsajátítható. Az uni knot kötést már csak azért is érdemes ismerni, mert segítségével csúszó ütközőt is készíthetünk. A videóból megismerheted a kötés elkészítését, de lépésről lépésre, fényképekkel segítve is megtalálod a kötést ezen a linken: Uni knot kötés

 

2. Albright csomó

Az Albright csomót a legyező horgászok kedvelt zsinórösszekötő csomója. Természetesen nem csak legyező horgászok használhatják, bárkinek hasznos lehet ez a csomó. Fényképes verzióját itt találod: Albright csomó kötése.

3. Blood csomó

A blood csomó egy könnyen elkészíthető csomó, amellyel bármilyen zsinórokat össze tudunk kötni. Kicsit talán nehezebb mint az uni knot, de egy kis gyakorlattal nagyon könnyen és gyorsan tudunk felkötni egy dobóelőtétet.

4. Sebész csomó

A sebész csomó talán a legjobb és legegyszerűbb zsinór összekötő csomó két monofil zsinór összekötésére. A kész csomó erősen, biztosan tart. Megszorítás előtt ne felejtsd el megnedvesíteni a kötést, hogy ne sérüljön a zsinór megszorítás közben.

5. Monofil és fonott zsinór összekötő csomó: A Mahin csomó

A mahin csomó egy kevéssé ismert, zsinórok összekötésére való csomó. Kifejezetten a monofil és fonott zsinór összekötésére szolgál. Kis gyakorlással könnyen elsajátítható.

mahin csomó zsinór összekötő csomó

A zsinór összekötő csomókat mindenkinek érdemes ismerni, mert megkönnyíthetik a mindennapi pecákat. Kötés közben figyelj arra, hogy a zsinórok ne sérüljenek, mert előfordul, hogy emiatt könnyen szakad a zsinór. Leggyakrabban a monofil zsinóros kötések szakadnak, ha megszorítás, összehúzás közben nem nedvesíted meg a zsinórt. Az ilyenkor keletkező hő megégeti, elgyengíti a zsinórt, mely sokkal könnnyebben fog szakadni, ezért ne légy rest megnedvesíteni. Remélem, hogy segítségedre volt ez az összefoglaló, ha ismersz még más csomókat, amik zsinór összekötésre szolgálnak, kérlek írd meg kommentben. Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg, hogy másoknak is segítsen!

Szólj hozzá!